Skip to content

Džiugas grįžo su trimis medaliais

Kovo 1–2 d. Alytuje vyko Lietuvos plaukimo žiemos pirmenybės. Alytaus sporto ir rekreacijos centro baseine varžėsi daugiau nei 400 sportininkų iš Lietuvos, Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos ir Jungtinės Karalystės.

Varžybose dalyvavo ir Lietuvos plaukimo rinktinės lyderiai: naudingiausiu praėjusių metų Lietuvos plaukiku išrinktas pasaulio čempionas Danas Rapšys, šalies rekordininkai Simonas Bilis, Andrius Šidlauskas, Deividas Margevičius, kylančios Lietuvos plaukimo žvaigždės Kotryna Teterevkova, Agnė Šeleikaitė ir kiti.

Šiose pirmenybėse plaukę sportininkai turėjo galimybę įvykdyti kvalifikacinius normatyvus į šių metų pasaulio plaukimo čempionatą Kvandžu (Pietų Korėja), o taip pat iškovoti kelialapius į kitąmet vyksiančias Tokijo olimpines žaidynes. Šiuo šansu pasinaudojo Danas Rapšys įvykdęs A normatyvą į pasaulio čempionatą ir olimpines žaidynes 200 m laisvuoju stiliumi rungtyje.

Ignalinos kultūros ir sporto centrą atstovavo du plaukikai: Džiugas Karklelis ir Donatas Kujelis. Džiugas iš šių varžybų grįžo su trimis medaliais. Jis jaunių amžiaus grupėje iškovojo sidabro medalius plaukdamas 200 m krūtine ir 400 m kompleksiniu plaukimu. Plaukdamas šiuos abu nuotolius Džiugas pateko į stipriausiųjų aštuntuką ,,open“ (neatsižvelgiant į amžių) amžiaus grupėje ir antrą kartą plaukė vakarinėje dalyje. Čia 200 m krūtine jis liko šeštas, o 400 m kompleksiniu plaukimu sugebėjo pagerinti savo rytinį laiką net 7 sek. ir iškovojo bronzą. Kitas mūsų plaukikas, Donatas Kujelis, irgi gerino savo asmeninius rekordus ir jaunių amžiaus grupėje plaukdamas 100 m laisvuoju stiliumi iškovojo 8 vietą tarp 78 dalyvių, o 50 m laisvuoju stiliumi liko dešimtas tarp 77 dalyvių. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje