Skip to content

Žinia ketinantiems tuoktis

Ilgą laiką Ignalinos krašte besituokiančios poros civilinės santuokos registravimui turėjo ne pačią maloniausią aplinką – verslo ir susitikimų salę. Nors joje užtektinai vietos giminėms, draugams ir smalsaujantiems, bet iškilmingumo, didingumo ir romantikos – jokios. Tačiau nuo šiol yra kitaip. 

Ignalinos rajono savivaldybės administracija priėmė sprendimą, kad nuo šiol iškilmingų santuokų registravimas vykdomas Ignalinos krašto muziejuje, vienoje iš salių, kur anksčiau buvę civilinės metrikacijos patalpos. „Taip tarsi atnaujinama sena tradicija. Sunku būtų ir suskaičiuoti, kiek jaunųjų ištarė  „taip“ vestuvininkus menančio ir meilę simbolizuojančio vitražo fone. Dabar čia įrengta ekspozicija  pasakoja apie vestuves Ignalinos krašte XX a. pradžioje ir šiais laikais. Kviečiame jaunavedžius gražiausias savo bendro gyvenimo pradžios akimirkas iškilmingai praleisti ir įamžinti būtent šioje salėje“, – sakė Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Edita Rastenienė. 

Dėl išsamesnės informacijos prašome kreiptis į Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus specialistę Nijolę Marcinkevičienę, Tel.  (8 386) 52035, el.pnijole.marcinkeviciene@ignalina.lt

Autorės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje