Skip to content

Pamoka su Žydrūnu Savicku

MI informacija

Kaip gera ir miela, kai buvę mokyklos mokiniai neužmiršta savo mokyklos ir kaskart kuo nors pradžiugina. Viena iš tų mokinių yra Inga Gaidelytė, kilusi iš Šiūlėnų. Ji jau ne pirmą kartą į mokyklą užsuka sugalvojusi įdomių veiklų. Prisimenant pirmąjį jos apsilankymą mokykloje prieš kelerius metus vis dar užlieja šiluma, nes tada ji įdomiai pravedė mūsų mokiniams netradicines biologijos pamokas. Kodėl vedė būtent šio dalyko pamokas? – ogi, kaip pati sako, ji yra biologė. Ir dar tąkart mes gavome jos pačios užaugintų sanpaulijų įspūdingo grožio žiedais, kurias sėkmingai auginame iki šiol. Beje, Ingos gėlės ir šiam jos apsilankymui mokykloje kovo 18 d. pasipuošė žiedais.

Kas buvo šį kartą, netrukus sužinosite. Dar prieš mėnesį sulaukusi Ingos skambučio buvau nustebinta: į mokyklą ji žada atvykti kartu su Lietuvos galiūnu Žydrūnu Savicku. Ši žinia maloni staigmena buvo ne tik man. Taigi pirmadienio ketvirtos pamokos nekantriai laukėme visi tądien buvę mokykloje. Jie, buvusi mūsų mokyklos mokinė Inga Gaidelytė ir Lietuvos galiūnas Žydrūnas Savickas, kartu su renginio vedėja Brigita atvyko. Visi nuskubėjome į mokyklos aktų salę ir atidžiai klausėmės įdomių faktų iš sportininko gyvenimo bei Žydrūno atsakymų į jam užduodamus klausimus. Besiklausydami sužinojome, ką reikia daryti norint pasiekti savo tikslą. Patikėjome, kad svajonės pildosi, tik nereikia turėti jų labai daug. Supratome, kad motyvacija veikti, eiti kuo tiesesniu keliu, sekti gerais pavyzdžiais ir yra raktai kelyje į sėkmę bei padeda pasiekti aukštus rezultatus. O kaip smagu buvo pasinaudoti suteikta galimybe užduoti Žydrūnui Savickui klausimus. Jų būta išties nemažai ir labai įvairių. Ir jeigu mums patiems ne visada pavyksta atsakyti į vieną ar kitą klausimą, tai galiūnas Žydrūnas į juos atsakinėjo lengvai ir greitai. Klausimams pasibaigus visi kiek neįprastai pasimankštinome, o tada norintieji galėjo išbandyti savo jėgas čia pat surengtose varžytuvėse. Žinoma, rungčių nugalėtojai buvo apdovanoti renginio iniciatorės Ingos įsteigtais prizais, o mokyklai padovanota knyga apie Žydrūną Savicką.

Jei įprastos kasdienės pamokos metu kartais mokiniai ima skaičiuoti iki skambučio pertraukai likusias minutes, tai šioje netradicinėje pamokoje nieko panašaus nebuvo. Net ir tada kai visi kartu su garbiais svečiais nusifotografavome ir ne vienas gavo galiūno autografą, skirstytis niekas neskubėjo tarsi lauktų šios pamokos, trukusios gerokai ilgiau nei 45 minutes, tęsinio. Bet kadangi dalies mokinių dar laukė paskutinės pamokos, tai nori nenori teko eiti į klases pas savo mokytojus.

Nuoširdų ačiū tariu Ingai Gaidelytei, Žydrūnui Savickui ir Brigitai už tai, kad atvykote ir padovanojote daug teigiamų emocijų. Jūsų pravesta pamoka pranoko mūsų lūkesčius.

Evaldo Kavaliausko nuotr.

Rima CIBULSKIENĖ 
Naujojo Daugėliškio mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje