Skip to content

Iš įvykių suvestinių

MI informacija

Smurtas

Kovo 29 d., apie 9.50 val., viešoje vietoje Ignalinoje, Geležinkelio g., prie parduotuvės DANALTA konflikto metu neblaivus (2,39 prom.) 35-erių vyras, gyv. Vidiškių sen., Rimšėnų k., ranka trenkė į veidą 22-ejų moteriai, gyv. Naujojo Daugėliškio k., taip sukeldamas jai fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir uždarytas į Utenos apskrities VPK areštinę. 

Kovo 31 d., apie 23 val., Ignalinos sen., Burkolų k., namuose neblaivų vyrą (1,84 prom.) sumušė brolis. Įtariamasis namuose nerastas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Įkliuvo ties Raščiūnais…

Kovo 28 d. vakare Ignalinos pasienio rinktinės Tverečiaus užkardos budėtojams paskambinęs rajone gyvenantis vyras pranešė ties Raščiūnų k. pastebėjęs du įtartinus asmenis su nešuliais. Į nurodytą vietą nedelsiant nuvyko patrulių ekipažas ir kinologas su tarnybiniu šunimi. Netrukus paaiškėjo, kad ignaliniečio informacija pasitvirtino – operatyviai reagavę VSAT pareigūnai sučiupo du asmenis, vilkėjusius maskuojančiomis spalvomis margintais drabužiais. Nustatyta, kad abu sulaikytieji yra neteisėtai į Lietuvą atklydę 23-ejų ir 32-ejų metų Baltarusijos piliečiai. Šalia pasieniečiai rado 4 ryšulius, apvyniotus juodos spalvos polietileno plėvele. Juose buvo 2000 pakelių cigarečių su baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais. Paaiškėjo, kad gabenti neteisėto krovinio išsiruošę užsieniečiai „apsiginklavo“ ir papildomomis priemonėmis. Pas juos rasti žiūronai, du dujų balionėliai, mobilaus ryšio telefonai, pripučiamas čiužinys ir radijo ryšio stotelė.

VSAT Ignalinos rinktinės pareigūnai abiem vyrams dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pradėjo administracinę teiseną. Jiems gresia baudos nuo 5200 iki 6000 eurų. Po apklausų užsieniečiai paleisti. Jiems įteikti šaukimai atvykti į teismą. Cigaretės ir rastieji daiktai saugomi Tverečiaus pasienio užkardoje.

Radinys

Kovo 22 d. VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Tverečiaus užkardos pasieniečiai patikrino vietovę ties Vosiūnų kaimu. Už maždaug 200 m nuo Lietuvos ir Baltarusijos sienos esančioje apleistoje pašiūrėje patruliai rado įtartinų ryšulių. Juoda polietileno plėvele aptrauktose dėžėse iš viso buvo 2250 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Pasieniečiai papildomai patikrino apylinkes, tačiau įtartinų daiktų ar asmenų nerado ir valstybės sienos pažeidimų nenustatė. Dėl šio įvykio pradėta administracinė teisena. Cigaretės saugomos Ignalinos pasienio rinktinėje.

Mirtis

Kovo 26 d., apie 7.50 val., Linkmenų sen., Šiškinių k. rastas 73-ejų vyro kūnas be išorinių smurto žymių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje