Skip to content

Ignalina džiaugiasi Metų Mokytoja!

Balandžio 25 d.  Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis ir ministras Algirdas Monkevičius įteikė Metų mokytojų apdovanojimus – premijas ir diplomus. Džiugu, kad viena iš šešių pagerbtųjų – Ignalinos kultūros ir sporto centro Dailės studijos vadovė, neformaliojo vaikų švietimo mokytoja ekspertė, dailininkė Nijolė Trinkūnienė. Pirmą kartą rajonas gali didžiuotis šiuo garbingu apdovanojimu.

Padėkos kalboje Nijolė džiaugėsi, kad gyvena nuostabiai gražiame krašte, labai myli savo darbą ir mokinius,  su kuriais kartu auga, tobulėja. Mokytoja dėkojo Kultūros ir sporto centro direktoriui ir visam kolektyvui už puikias sąlygas kokybiškam ugdymui ir kūrybai, draugišką bendravimą, savivaldybės administracijos  Švietimo ir kultūros skyriui –  už palaikymą, padrąsinimą, paskatinimą, Švietimo pagalbos tarnybai – už ilgametį prasmingą bendradarbiavimą. Šilti ir jautrūs dėkingumo žodžiai išsakyti artimiausiems  žmonėms, draugams. Nijolę sveikino Seimo narys Gintautas Kindurys, bendradarbiai, savivaldybės atstovai, draugės. Mamos įvertinimu džiaugėsi sūnus Tomas.

Mokytojus sveikinęs Ministras Pirmininkas S. Skvernelis prisiminė savo geriausius mokytojus ir linkėjo šiuo sudėtingu laikotarpiu mokytojams būti lyderiais, mokėti priimti iššūkius ir nuolat tobulėti, o iš mokinių sulaukti pagarbos ir dėkingumo. Švietimo, mokslo ir sporto ministras A. Monkevičius sakė, kad tik talentingų ir kūrybingų mokytojų dėka Lietuva gali tapti klestinčia valstybe.

Metų mokytojo apdovanojimas skiriamas mokytojams už praktinės veiklos nuopelnus, aktyvų ir kūrybišką darbą, jų mokinių pasiekimus, pilietiškumo, bendražmogiškų vertybių ugdymą, aktyvų dalyvavimą ne tik mokyklos bendruomenėje, bet ir visuomenėje. N. Trinkūnienė meno paslapčių moko mokinius ir suaugusiuosius. Ji kasmet organizuoja savo mokinių personalines kūrybos parodas, tarp jos mokinių – daugybė dailės olimpiados prizininkų, konkursų nugalėtojų, taip pat pasirinkusiųjų su daile susijusias profesijas. Pernai jaunųjų ignaliniečių darbai buvo eksponuoti Čekijoje, o pavieniai pasklidę po įvairias šalis – Vokietiją, Švediją, Lenkiją, Čekiją.

Mokytoja dalyvauja įvairiuose projektuose, organizuoja plenerus, parodas, seminarus, veda atviras pamokas. Moko ne tik tapyti, bet ir velti iš vilnos, tradiciniais būdais marginti margučius, karpyti meniškus popierinius karpinius. Ji dirba ir Ignalinos rajono mokytojų kvalifikacijos tobulinimo programų vertinimo komisijoje, prisideda prie ugdymo programų tobulinimo, metodinių priemonių kūrimo. Šiemet pakviesta dirbti respublikinės dailės olimpiados komisijoje. Mokytoja N. Trinkūnienė ieško netradicinių ugdymo formų netradicinėse erdvėse.  Kartu su mokiniais ištapė Palūšės autobusų stotelę, paplūdimio persirengimo kabinas, Ignalinos ligoninės patalpą, kad čia lankydamiesi vaikai mažiau bijotų ir jaustųsi jaukiau. Daugybė paveikslų dovanoti Mielagėnų senelių globos namams ir kt. Mokytoja žavi ir savo asmeninėmis savybėmis. Ji kuria gėrio ir grožio pasaulį, dalija širdies šilumą, žmonėms dažnai dovanoja šypseną ir gerą žodį, yra labai atsakinga, pareiginga, turinti geležinę valią.

Metų mokytojais taip pat tapo ir buvo apdovanoti Jurgita Kupšytė-Karbauskė, Klaipėdos Vitės progimnazijos matematikos mokytoja metodininkė, Dainius Stasys, Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos geografijos mokytojas ekspertas, Rūta Bakūnienė, Vilkaviškio r. Pilviškių „Santakos“ gimnazijos pradinių klasių mokytoja metodininkė, dr. Renata Burbaitė, Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijos informacinių technologijų vyresnioji mokytoja, Jolanta Žilionienė, Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos chemijos mokytoja ekspertė. Taip pat buvo įteikta lituanistinio švietimo mokytojo premija, kuri skirta Londono darželio-mokyklos „Obelėlė“ direktorei, Pasaulio lietuvių bendruomenės Švietimo komisijos pirmininkei Alvijai Černiauskaitei. Ji sakė, kad šis įvertinimas svarbus ne tik jai, bet ir visoms lituanistinėms mokykloms įvairiausiose šalyse, kurios neša lietuvišką žodį į pasaulį. Šventiniame renginyje, kurį vedė žinomas žurnalistas Marijus Žiedas, skambėjo jaunųjų talentų – Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos auklėtinių – atliekami kūriniai. Po koncerto mokytojai ir renginio svečiai pakviesti pabendrauti prie arbatos.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje