Skip to content

Mįslingas gaisras Ignalinos turgavietėje

Penktadienio pavakarę Ignalinos miesto turgavietėje kilo gaisras. Dėl jo miesto gyventojai kurį laiką neturėjo elektros energijos. Gaisras greit likviduotas, tačiau priežastys iki šiol neaiškios. 

Mieste buvęs Seimo narys Gintautas Kindurys vienas pirmųjų pastebėjo gaisrą ir informavo ugniagesius pagalbos numeriu 112. Netrukus atskubėję ugniagesiai gelbėtojai ėmė tramdyti siautėjančią ugnį. Degė miesto elektros pastotė, skirianti parduotuvės „Statybų takas“ ir miesto turgavietės teritorijas bei prie jos pritvirtintos turgaus prekeivių palapinės, kuriuose buvo sandėliuojami drabužiai. Gaisras buvo greitai likviduotas, tačiau ugniagesiai liko budėti. Įvykio vietoje dirbo ESO darbuotojai.

Netrukus po įvykio rajono meras Justas Rasikas socialiniame tinkle Facebookišplatino žinutę apie kilusį gaisrą ir informavo, kad ESO darbuotojai netrukus atstatys elektros energijos tiekimą miestui. 

Dėl įvykio buvo sunerimęs ir miesto seniūnas Valentas Rumbutis. Šalia elektros pastotės yra pastatytos atskiros elektros energijos paskirstymo skydinės, kurios aprūpina elektros energija dalį miesto apšvietimo. Kadangi viskas užlieta vandeniu, sunerimta dėl galimų gedimų. Jų nepašalinus, neveiktų apšvietimas Geležinkelio, dalyje Smėlio ir Ateities gatvių. Įvykio vietoje buvęs seniūnas pasirūpino, kad ir šis gedimas būtų pašalintas. 

Pirminiais duomenimis gaisras kilo dėl trumpo jungimo ir sprogimo elektros pastotėje. Tačiau vėliau atsirado ir kitų versijų. Laukiame ekspertų išvadų. 

Autorės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje