Skip to content

Įkliuvo du kontrabandininkai

ĮVidurnaktį iš šeštadienio į sekmadienį VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Specialiosios paskirties komandos pareigūnai netoli Adutiškio miestelio pastebėjo du asmenis. Pasieniečiai įtartiną duetą, einantį nuo sienos su Baltarusija, užfiksavo  termovizoriumi. Vienas iš susektų asmenų irgi turėjo termovizorių ir juo žvalgė teritoriją. Pastebėję VSAT pareigūnus, abu vyrai leidosi bėgti. Pasieniečiai, tarp kurių buvo kinologas su tarnybiniu belgų aviganiu Elviu, abu bėglius pasivijo ir sulaikė.

Paaiškėjo, kad sprukti bandė 25-erių Švenčionių r. gyventojas ir 32-ejų Baltarusijos pilietis. Pastarasis į Lietuvą buvo atvykęs legaliai. Sulaikytieji turėjo ne tik termovizorių, bet ir radijo stotelę. VSAT kinologas su Elviu patikrino teritoriją nuo valstybės sienos iki bėglių sulaikymo vietos.  Prie apleisto pastato, kuris nuo sienos yra maždaug už puskilometrio, po šiaudais ir šiferio lapais pasieniečiai ir šuo rado  2 ryšulius. Ant jų buvo pritvirtintos petnešos.

Kontrabandininkai jas naudoja, kad būtų patogiau ant nugaros gabenti krovinį. Iš viso aptikta 2 tūkst. pakelių cigarečių su Baltarusijos banderolėmis. Pirminiais duomenimis, kontrabandą čia paliko abu sulaikytieji.

Jiems dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėtos administracinės teisenos. Už tai gresia baudos nuo 5200 iki 6000 eurų. Po apklausos Lietuvos ir Baltarusijos piliečius pasieniečiai paleido. Cigaretės saugomos pasienio užkardoje.

Vagystės

Gegužės 1 d., apie 9 val. pastebėta, kad iš 57-erių vyrui, gyv. Bėčiūnų k., priklausančio miško sklypo, esančio Ignalinos sen., Naujasalio k., išpjauta ir pagrobta 28 eglės ir 4 baltalksniai. Padaryta 2000 eurų žala. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gegužės 4 d. 54-erių vyras pareiškė, kad laikotarpiu nuo 2019-04-28, 17 val., iki 2019-05-04, 9.30 val., išdaužus jam priklausančio namo langą Vidiškių sen., Rimšėnų k., Vyšnių g., buvo patekta į namo vidų ir pavogtas skaitmeninis antžeminis imtuvas „Standart“, skaitmeninis antžeminis imtuvas „LTC Dekoder DVB-T“, moteriška piniginė, 15 eurų, įvairių maisto produktų, nealkoholinio alaus. Dėl vagystės padaryta 115 eurų turtinė žala. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Už vairo – neblaivus pareigūnas

Gegužės 5 d., apie 12.35 val., Strigailiškyje, Paupio g., sustabdytas automobilis BMW 530D, kurį ne tarnybos metu, neuniformuotas vairavo 46-erių Ignalinos r. PGT ugniagesys-gelbėtojas, kuriam nustatytas 1,93 prom. girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras po apklausos paleistas.

Gaisrai

Gegužės 1 d. pavakarę Kaniūkuose degė šiukšlės ir krūmai. Išdegė 3 m2. Įvykis tiriamas. 

Gegužės 4 d. vidurnakty gaisras kilo Švedriškėje, gyvenamajame name. Atvykus ugniagesiams, medinio rąstinio namo pagalbinėje patalpoje atvira liepsna degė rąstinė siena prie kamino. Namas vieno aukšto, stogas šlaitinis dengtas skarda. Išdegė ir išardyta 3 m2 sienos, išvėdintos patalpos. Įvykis tiriamas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje