Skip to content

Kontrabanda

Šeštadienio pavakarę VSAT Ignalinos pasienio rinktinės pareigūnai prie Jakelių kaimo patikrinti sustabdė automobilį „VW Passat“. Jį vairavo 51-erių Švenčionių r. gyventojas. Pasieniečiams kilo įtarimų, kad automobiliu gali būti gabenamos kontrabandinės cigaretės, todėl transporto priemonė buvo pristatyta į pasienio užkardą detaliai patikrinti.

Įtarimai pasitvirtino – nuodugnaus patikrinimo metu automobilio durelėse, po galinėmis sėdynėmis ir degalų bake VSAT pareigūnai aptiko įrengtas slėptuves. Iš jų pasieniečiai ištraukė 2256 pakelius cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais. Už akcizinių prekių gabenimą, pažeidžiant nustatytą tvarką, pažeidėjui pradėta administracinė teisena. Jam gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Be to, teismas gali konfiskuoti „VW Passat“.  Įteikus šaukimą atvykti į teismą ir po apklausos vairuotojas paleistas. Kontrabandiniai rūkalai ir automobilis saugomi Adutiškio pasienio užkardoje.

Smurtas

Gegužės 10 d., apie 17.10 val., namuose Didžiasalyje, Salos g., konflikto metu neblaivus (2,0 prom.) 34-erių vyras smurtavo prieš 25-erių žmoną. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir uždarytas į Utenos apskrities VPK areštinę.

Gegužės 11 d., apie 18.35 val., namuose Dūkšte, Sodų g., konflikto metu neblaivi (2,80 prom.) 44-erių moteris, gyv. Dūkšte, Laisvės g., smurtavo prieš vyro 57-erių seserį (blaivią) bei neblaivų 42-ejų vyrą (1,60 prom.). Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Moteris sulaikyta ir uždaryta į Utenos apskrities VPK areštinę.

Gegužės 12 d., apie 19.30 val., Kazitiškyje, Parko g., išgertuvių metu 54-erių sugyventinis (3,07 prom.) smurtavo taip pat girtos 53-ejų sugyventinės (1,79 prom.) atžvilgiu, moteriai sukeltas fizinis skausmas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir uždarytas į Utenos aps. VPK areštinę.

Mirtis

Gegužės 8 d., apie 8.30 val., Linkmenų sen., Pupiškės k., Sodų g., namo kieme rastas 45-erių vyro (įtraukto į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą) kūnas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Gaisras

Gegužės 9 d. vakare Limino k. (Linkmenų sen.) visiškai sudegė medinė rūkykla. Įvykis tiriamas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje