Skip to content

Džiugas Karklelis važiuos į Baku

Ignalinos kultūros ir sporto centro plaukikas Džiugas Karklelis Lietuvos suaugusiųjų čempionate gerino savo asmeninius rekordus, 400 m kompleksiniu plaukimu jis iškovojo ketvirtąją vietą, o perpus trumpesnėje distancijoje liko penktas. Šie aukšto lygio rezultatai lėmė, kad Džiugas patenka į Lietuvos plaukimo rinktinę ir liepos pabaigoje vyks į Azerbaidžano sostinę Baku, kur vyks Europos jaunimo olimpinis festivalis (EJOF).

EJOF dėl medalių kovos geriausi 14–18 metų jaunieji atletai iš 48 Europos olimpinių komitetų. Daugiau nei 3900 festivalio dalyvių rungsis 10 sporto šakų (sportinė gimnastika, lengvoji atletika, krepšinis, dviračiai, rankinis, dziudo, plaukimas, tenisas, imtynės ir tinklinis), o tvarką varžybų metu palaikyti padės daugiau nei 2500 savanorių.

Lietuvai olimpiniame festivalyje atstovaus 68 sportininkai, besivaržysiantys 8-iose sporto šakose. Plaukimo sporto šaką atstovaus 10 sportininkų: 5 iš Kauno plaukimo mokyklos, 2 iš Panevėžio Žemynos, 2 iš Klaipėdos Gintaro sporto centro ir 1 iš Ignalinos kultūros ir sporto centro.

Europos jaunimo olimpiniai festivaliai vyksta kas dvejus metus. Džiugas jau trečiasis Ignalinos plaukikas, kuris patenka į šias varžybas. 2013 metais Olandijoje Lietuvos plaukimo rinktinės garbę gynė Sara Aškinytė, o 2015 metais Gruzijoje dalyvavo Erikas Kapočius. Besirengiant EJOF, Džiugo dar laukia treniruočių stovykla Kroatijoje ir Nordic čempionatas Danijoje.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje