Skip to content

Iš įvykių suvestinių

Promilės

Gegužės 31 d., apie 18.24 val., kelyje Ignalina–Švenčionys sustabdytas patikrinimui automobilis „Renault Espace“, kurį vairavo neblaivus 53-ejų vyras, gyv. Didžiasalio k. (2,26 prom.). Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Birželio 2 d., apie 15.30 val., Naujojo Daugėliškio k., Radeikiškės g., sustabdyto patikrinimui automobilio „Ford Galaxy“ 33-ejų vairuotojas, Ukrainos pilietis, vengė bendros asmens būklės ir girtumo patikrinimo. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir uždarytas į Utenos apskrities VPK areštinę.

Smurtas

Birželio 2 d., apie 15 val., namuose Kazitiškyje, Parko g., konflikto metu 19-metis vyras smurtavo prieš neblaivų (2,27 prom.) 50-metį tėvą (g. 1969 m.). Po konflikto vyras iš namų pasišalino. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Birželio 3 d., apie 18.12 val., Vidiškėse, Melioratorių g., bute kilusio konflikto metu neblaivus 44-erių vyras  (1,83 prom.) smurtavo girtos 36-erių sugyventinės (3,50 prom.) atžvilgiu, sukeldamas fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir uždarytas į Utenos aps. VPK areštinę.

Gaisras miške

Birželio 4 d. vakare Padysnio I k. (N. Daugėliškio sen.) išdegė 15 arų miško paklotės, apdegė 3 medžių kelmai. Įvykis tiriamas.

Kontrabandininkų gaudynės

Penktadienį VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai prie Šakalių kaimo stebėjo automobilį „Subaru Forester“. Pasieniečiai jau turėjo informacijos, kad šia transporto priemone gali būti gabenamas neteisėtas krovinys. Automobilis įvažiavo į prie kaimo esantį miškelį. VSAT pareigūnai pamatė, kaip iš „Subaru Forester“ išlipę du vyrai pradėjo krauti mašinoje buvusius juodus ryšulius. Greitai baigus šį darbą, vienas krovikas sėdo į „Subaru Forester“ ir išvažiavo. Kitą vyrą pasieniečiai sulaikė prie iškrauto krovinio. Tai būta 4500 pakelių cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais.

Sprukusiam automobiliui sulaikyti į pagalbą buvo pasitelkti kolegos iš Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties komandos. Netrukus pasieniečiai minėtą automobilį ir jį vairavusį vyrą sulaikė Švenčionyse. Paaiškėjo, kad miškelyje ryšulius iškrovę asmenys yra 26-erių ir 47-erių Švenčionių r. gyventojai.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką, VSAT pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų. Po apklausų abu Švenčionių rajono gyventojai paleisti jiems skyrus kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti ir dokumentų paėmimą.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje