Skip to content

Europa keičia spalvą

Laisvė mūsų šalyje žingsniuoja septynmyliais žingsniais. Tai kažkokie negeriečiai kalba, kad atėjo draudimų metas, kad prieš ką nors darant jau reikia gerai pagalvoti, ar tai neuždrausta. Štai, sako tie negeriečiai, jau ir vaikiško šampano nenusipirksi, uždraudė, tarsi laisvoje šalyje kiekvienas negalėtų nuspręsti, kas gerai ir kas blogai…

O aš pasakysiu – yra žmonių, kurie geriau žino, ką „apačioms“ gerti ir valgyti, ir tai labai gerai. Pažvelkime giliau. Gaminant vaikišką šampaną, naudojama energija, gamybiniai ištekliai, teršiamas oras, Dabar, kai jį gaminti ir juo prekiauti uždrausta, tėvai iš karto galės pratinti savo atžalas prie normalaus gėrimo, o ne prie kažkokio surogato. Prie normalaus gėrimo. Ir viskas bus normaliai. Laisvė.

Dabar jau Laisvės partiją tokią turime. Kelinta ji per pastaruosius trisdešimt metų, kai kiekvienam lietuviui, lenkui, rusui ar žydui Lietuvoje buvo leista kurti partijas, gal tik koks labai protingas politologas pasakytų. Tik šita pirmoji, pavadinta tiesiog Laisvės partija.

Kad tai svarbus įvykis, pabrėžė ir Lietuvos televizija, naujieną apie tai, kad įkurta partija, kuri kovos už iškrypėlių teises ir „lengvų“ narkotikų legalizavimą, pranešusi žinių pradžioje. O paskui dar pranešė, kad pažymėtas Šaulių sąjungos šimtmetis. Čia juk ir arkliui aišku, kad šlykštukai ir narkotikai dabartinei Lietuvai svarbiau, negu kažkokie šauliai.

Laisvės partija tikisi greitai suklestėti. Kas užginčys, kad narkotikų legalizavimu reikia rūpintis? Visokiuose vakarėliuose ir festivaliuose jų tik iš po skverno nusipirksi, o „žolė“ turi rūkti laisvai. Ir apskritai, pernai Lietuvoje nuo narkotikų mirė tik 59 žmonės. Gera pradžia – pusė darbo, rėmėjų Laisvės partijai netruks.

Čia dar ir iškrypėliai savo paradą surengė. Prieš tai visą savaitę internetinė spauda šlovino „kitokius“, o kažkoks kunigas, tiesa, ne iš Lietuvos, paragino tikinčiuosius atsiprašyti iškrypėlių. Pasirodo, jis pats neslepia esąs „gėjus“. Kunigas, neslepiantis savo homoseksualumo? Ar apskritai viešai apie bet kokią orientaciją kalbantį kunigą galima vadinti kunigu?

Kaip visada, praėjusią savaitę peržvelgdavau vos ne dešimtį svetainių, ir nė vienoje neradau straipsnio, kuriame šlykštukai būtų taip ir pavadinti. Užtat kai kurios svetainės prisiminė sovietinę cenzūrą – straipsnius komentuoti galėjo tik užsiregistravę vartotojai (iškrypėliai savo priešus turi žinoti pavardėmis), o „patinka“ galėjai spausti, bet „be rezultato“.

Tokiuose straipsniuose buvo raginama toleruoti (lietuviškai būtų „pakęsti“) ir priimti šlykštukus tokius, kokie jie yra, nes tokie jie gimė. Jeigu ir sutiksime, kad iškrypimas tai yra apsigimimas, o ne išdykimas ar auklėjimo vaisius, tai nederėtų užmiršti, kad gimsta ne tik šlykštukai, bet ir autistai, ir daunai, ir šizofrenikai – neįgalūs žmonės. Bet neteko girdėti, kad kas nors pasiskelbtų ne Napoleonu, o gėjumi, ir dar nė vienam šizofrenikui nešovė į galvą rengti eitynes. Ar jau šovė, kaip manote?

Teisių iškrypėliai reikalauja, Jiems reikia įteisintos santuokos ar bent partnerystės, nes dabar turto partneriui negali palikti. „Durnių“ ieško (ir randa): surašei testamentą, ir baigtas kriukis. O gal net kokį UABą su partneriu įkurti galima?       

Dar šlykštukai įsivaikinti nori. Svetimus, žinoma. Patys prie gimstamumo prisidėti negali, ne tokie gimė. Beje, turbūt žinote, kad neandertaliečiai kadaise išmirė, ir mokslininkai sako, kad tai atsitiko per 5 tūkstančius metų, kai jų moterų vaisingumas sumažėjo vos keliais procentais. Dar neseniai buvo teigiama, kad Europa išmiršta, nes natūralus prieaugis buvo neigiamas…

Senovės Romoje homoseksualūs ryšiai buvo normalus dalykas. Šiuolaikinių šlykštukų svajonė – kokie kultūringi buvo tie romėnai, ar ne? Tik dar derėtų prisiminti, kad Roma buvo sugriauta, ir tai padarė barbarai. Demokratėjančioje Europoje (kuo labiau įsigalėję šlykštukai, tuo šalis demokratiškesnė) barbarų tarsi nėra, užtat sočiai migrantų. Vokietijos, Prancūzijos, netgi Švedijos miestuose jau yra tokių rajonų, į kuriuos baltaodžiui geriau neiti. Užtat migrantams – visokeriopa meilė ir pagarba. Apie juos blogo žodžio nepasakysi. Štai JAV prezidentas Donaldas Trampas Londono merą nevykėliu išvadino ir buvo apšauktas rasistu. Mat Londono meras – arabas, ir dar musulmonas. 

Štai taip. Krikščionis gali blogai dirbti, musulmonas – ne, nes taip pasakęs žmogus bus apšauktas rasistu. O jeigu koks politikas ar šiaip žmogus šitaip pasakys, pasvarstytų, kad migrantų ir išsigimėlių valdomoje Europoje senieji europiečiai išnyks greičiau negu per  penkis tūkstančius metų, kad tam gal ir penkių šimtų metų nereikės – nežinau, turbūt jau niekur toks rasistas ir homofobas darbo neberastų. Bet pensijos gal už tokius samprotavimus neatims? 

1 komentaras

  1. nu wow kokia verbalinė tryda.


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje