Skip to content

Mūsų merui algos mažai

Parengta pagal „Vakaro žinias“

Nuskambėjus idėjai, kad merų algas reikia „pririšti“ prie vidutinės jų savivaldybės gyventojų algos, „Vakaro žinios“ kelių miestų (tarp jų ir Ignalinos) vadovų teiravosi, kaip jie tokią iniciatyvą vertina. Kaip ir buvo galima tikėtis, ji sutikta itin priešiškai. 

Ignalinos rajono (vidutinė alga čia siekia 941,2 euro ir yra 54-a tarp 60-ies savivaldybių) meras socialdemokratas Justas Rasikas pirmiausia panoro išsakyti savo nuomonę ne apie naująją iniciatyvą, o apie tai, koks yra absurdas, kad kai kuriose savivaldybėse administracijų direktoriai uždirba daugiau nei merai.

„Labai keistai tai atrodo, kai kur direktoriai uždirba daugiau, jei turi daugiau stažo. Jei meras naujai išrenkamas, jis uždirba mažai, nors jis tikrai neturėtų būti priklausomas nuo stažo. Juk ar tu turi stažą ar ne, vis tiek atsakomybė yra ta pati, dirbti reikia tuos pačius darbus. Pavyzdžiui, aš negaunu jokio priedo už stažą“, – guodėsi J. Rasikas.

Anot jo, priedų už stažą iš viso reikėtų atsisakyti.

„Nes dabar net „biednų“, mažyčių savivaldybių merai kartais gauna iki 30 proc. priedą už stažą. Ir išeina didžiuliai skirtumai“, – akcentavo socialdemokratas.

Pasak jo, algos turi būti skaičiuojamos atsižvelgiant ne tik į savivaldybės gyventojų skaičių ar vidutinę algą, bet ir į rajono specifiką. Pavyzdžiui, kurortų vadovams esą turėtų būtį įvestas papildomas koeficientas, nes jie rūpinasi ne tik savo savivaldybe, bet ir visos Lietuvos reprezentacija, turistais iš visos Lietuvos bei užsienio.

P. S. Priminsime, kad mero alga yra apie 3150 Eur (neatskaičius mokesčių).

7 komantarai (-ų)

  1. Baikit rašyti purvą ant mero, jau jūsiškis buvo „švaresnis”? Gėda skaityti, mažas miestukas, o kalasi dėl postų ir nežinia ko, dirbkit iš vien, o ne prieš, kurkit naujus dalykus, plėskitės, tada visiems atlyginimai bus geresni, o ne minimumai, dėl kurių gerkles baigiat pragraužti.

  2. Jau tikrai gėda skaityt. Ar dabar visą kadenciją ir pilsis purvini straipsniai apie tai, kokie mes buvom ir kokie jie dabar blogi. Galima pamanyt šventieji merais iki tol dirbo. Būtų gyventojams buvę gerai, būtų vėl išrinkę. Bet matyt, kad gerai nebuvo. O tokie straipsniai juodina ne tik merą, bet ir jį rinkusius dėl to, kad žmonėms norėjosi pokyčių. Va kai baigsis kadenciją, tada ir teiskit ką kas padarė ar nepadarė.
    O gerbiamam Baltakiui turėtų būti gėda dėl tokių rašliavų. Suprantama, kad pavydas ir apmaudas graužia nepatekus arčiau lovio, bet pradžiai neprošal būtų kultūringo ir etiško rašymo pradžiamokslis šitam ponui.

  3. Perskaičiau iki „Vakaro žinios”, toliau neverta skaityti. Dar kremliaus spaudą pradėkit cituoti

  4. Ale koks pavyduolis meras. Jei jis dar neužsitarnavo priedo už stažą – tai niekam nereikia mokėti. Pirma lai padirbėja, įrodo savo gebėjimus. Žmonės metų metus dirba pedagogais, gydytojais, specialistai ir įgyja vertingo patyrimo. Mano nuomone jei žmogus nesiblaško ir vertina savo darbą – tai ir darbdavys tokiu darbuotoju patenkintas ir vertina jo patirtį ir įgūdžius. Moka priedą už stažą. Nekorektiška verkšlenti, kad atlyginimas per mažas ir menkinti kitus, kad jie daugiau uždirba. Juk ir administracijos direktorius neša ypač didelę atsakomybę. Mano nuomone net didesnę už merą. Jūs dar vis dirbate tik piarui, ponas mere.

  5. Kada Ignalinos valdžia bus vieningą?
    Juk mažas miestas, atrodo, visi vieni kietiems draugai ir giminės, o kalba daug ir apie tai ko nereikėtų.

  6. Kai kas matomai (o gal ir su amžium) nori ožio vietą užimt… A ne laiks apie pensiją pagalvot???

  7. Išrauti su šaknim seni pirdūnai 🙂


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje