Skip to content

Ignalinos aerodrome – Europos čempionatas: varžytis atvyko ir pasaulio čempionas

Jurgita ČEPULYTĖ Ignalinos aerodromo atstovė žiniasklaidai

Vaizdingose Ignalinos apylinkėse šią vasarą maloniai įtemptas laikas – Ignalinos aerodrome ruošiamasi išskirtiniam renginiui – Europos ultralengvųjų orlaivių čempionatui. Likus vos kelioms dienoms iki rugpjūčio 7 d. prasidedančio europinio masto renginio, aerodrome jau treniruojasi Europos ir pasaulio čempionas ukrainietis Jurijus Jakovlevas. 

Su specialiai dalyvavimui čempionatuose sukurtu orlaiviu Jurijus Jakovlevas skris ne vienas – jo komandos nariu ir šturmanu bus jo sūnus Timofejus Jakovlevas. Ral2 klasėje dalyvausianti šių dviejų profesionalų komanda yra puikiai žinoma visame pasaulyje – 2018 m. jie šioje klasėje laimėjo pasaulio čempionų titulą. 

Lietuvoje kelias dienas prieš čempionatą besipraktikuojantis Jurijus tarp Lietuvos pilotų taip pat yra įsitvirtinęs kaip lyderis – 2019 m. jis be konkurencijos laimėjo Lietuvos ultralengvųjų orlaivių čempionatą. Tačiau nepaisant savo meistriškumo, Jurijus atvyko į Ignalinos aerodromą pirmasis iš čia rengiamo Europos čempionato dalyvių.

„Pasaulio čempiono atvykimas treniruotis Ignalinos aerodrome mums dar dėliojant paskutines būsimo renginio detales yra malonus iššūkis. Tai ir patvirtinimas, jog viskas, ko reikia tokio lygio profesionalui pas mus jau yra, ir tuo pat metu išankstinis išbandymas infrastruktūrai ir pasiruošimui“, – sako Ignalinos aerodromo direktorius Vytautas Rafanavičius. 

Ignalinos aerodrome rugpjūčio 7–17 d. vyksiančiame Europos ultralengvųjų orlaivių čempionate laukiama daugiau nei 200 dalyvių iš Lenkijos, Vengrijos, Čekijos, Rusijos, Ukrainos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės ir, žinoma, visos Lietuvos. Įvairiose čempionato klasėse ir rungtyse varžysis net 75pilotai. 

Iškilmingas Europos čempionato atidarymas vyks Ignalinos centre rugpjūčio 10 d. (šeštadienį). Čia susirinkusiųjų lauks kvapą gniaužiantys geriausių pasaulio pilotų skrydžiai ir kitos staigmenos.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje