Skip to content

Labdaros koncertai seimūnų algoms rinkti

Vasara – ne toks jau tingus politikoje metas, kaip paprastai manoma. Štai Vilniaus meras demonstruoja, kad į Lietuvą jau atėjo leftistinėmis vadinamos, o teisingiau – tiesiog marksizmo liberalizmo idėjos. Tolerastai kovoja už visišką tolerastiją: siekia uždrausti protingiems 

galvoti, kad nebūtų žeidžiami kvailių jausmai. 

Žurnaliūgos irgi nesnaudžia, juk reikia, kad jų rašliavos būtų skaitomos, komentuojamos, „laikinamos“. Ką darysi, už tai jiems pinigus moka. Anksčiau tvorų ir viešųjų tupyklų sienų tepliotojams niekas nemokėjo, ir tai tokių piemenų netrūko, o ką jau apie šiuos laikus, kai „tinklaraštinkas“ tampa profesija.

Bet ir didžiosios „informacijos priemonės“ neatsilieka ir lenktyniauja tarpusavyje, kuri kurią… LRT radijas ištransliavo laidą apie tai, kad baigus mokyklą ne į aukštąją reikia stoti ar, apskritai nesąmonė, ieškotis darbo. Ne, po mokyklos reikia bent metelius pakeliauti, pasaulio pasižiūrėti, save parodyti…

Už kokius pinigus? Koks triukšmas kilo, kai LRT televizijos laidos vedėjas, kalbindamas moteraitę, apkeliavusią kelias dešimtis šalių, to ir paklausė – ar neturinti rėmėjo. Girdi, seksizmas, tarsi moteriškė pati negalėtų užsidirbti, būtinai rėmėjas turi būti…

Visoms toms leftistėms feministėms net į galvą neateina, kad gali atsirasti koks nors rėmėjas, kuris moteriai padėtų ne už tai, apie ką feministės nuolat galvoja. Gal tikrai jos įsitikinusios, kad moteriai užsidirbti lengviau negu vyrui, gal tai iš savo patirties žino? 

O viename didžiausių Lietuvoje pamazgų portalų, iš tų, kurie ypač vasarą daug apie žinomas  šliundras rašo, skaičiau, matyt, labai nepatenkinto visa valdžia komentatoriaus originalų pasiūlymą: Lietuvos Prezidentą siūlo rinkti iš karto dešimčiai metų, kad penkerius valdytų, kitus penkerius – sėdėtų.

Pati valdžia tokio nepasitenkinimo nerodo. Atvirkščiai, demonstruoja meilę, pagarbą ir nuolankumą. Prezidento portretus kabinetuose kabina. Štai Sveikatos apsaugos ministerija užpirko 50 Gitano Nausėdos portretų. Nors sakoma, kad ministerijai užtektų vieno, ministro kabinete, na, dar viceministrams Prezidentą pasikabinti galima, bet – patys suprantate. Be to, juk ne už savo pinigus.

Beje, apie pinigus. Valdžia buvo pažadėjusi, kad vaistai atpigs. Kai žmonės pradėjo burbėti, kad nepinga, pažadėjo dar kartą – argi gaila. O paskui paaiškino, kad žadėjo ne atpiginti tuos vaistus, kurie žmonėms reikalingi, o pasiūlyti pirkti kitus, pigesnius.

Valdžios kovoje už žmonių sveikatą (pas mus vis dar visur kovojama) šis tas jau pasiekta. Degtinė vakare nebeparduodama – valdžia mano, kad gerti reikia tik darbe. Bet man labiausiai patiko vienos ministerijos valdininkės pasiūlymas moteriškei, taloną tyrimams Kauno klinikose gavusiai 2021 m. birželio 28 d.: važiuokit į Klaipėdą, ten greičiau priims. Įsivaizdavau, kad jeigu man kokio tyrimo prireiks (geriau, žinoma, tegul neprireikia), man irgi pasiūlys ne į Vilnių, o į Klaipėdą važiuoti? Kažin, ar kelionei, viešbučiui ir t. t. pusės pensijos užtektų?

Taip, jei susirgai, pats nesigydyk. Gydytojas priims po poros metų. Čia vadinasi „liaudies valdžia plius visos šalies verygizavimas“.

O kad alternatyvią mediciną įteisino – tai čia kaip reikia suprasti: be gydytojo diplomo gydytis irgi nebegalima? Nei gysločio neprisiklijuosi, nei varnalėšos lapo sanitariniam gamtiniam reikalui nepanaudosi?

Suprantama, kad pinigų viskam trūksta. Tik nereikia sakyti, kad visi pinigai Prezidento portretams išeina. Čia palyginti centukai. Yra vilčių, kad galų gale bus surasta, kur tie pinigai nukeliauja: atrodo, jeigu tik Seimas patvirtins, galų gale Vyriausybėje vėl turėsime ministrę moterį. Ir ne šiaip sau kokiame poste: Rita Tamašunienė vadovaus policijai. Bus tvarka kaip virtuvėje.

Dabar naujas televizijų sezonas prasidės, taigi, galime tikėtis labdaros koncertų. Čia kai tai vienai ligoninei kokio nors aparato prireikia, kitai – lovų: aukokit, gerbiami žiūrovai. Sakyčiau, kol R. Tamašunienė tvarkos neįvedė, pinigus sveikatos apsaugai reikėtų imti iš biudžeto, o seimūnų algoms – rinkti labdaros koncertuose. Oho, kokios seimūnų algos būtų…

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje