Skip to content

Ignalina pateko į „suklastotų naujienų“ sūkurį

Pasaulyje nėra naujiena viešai nusišnekėti, klastoti naujienas. Šito vajaus iniciatoriumi galima būti tituluoti JAV Prezidentą Donaldą Trumpą. Jis visada randa būdų, kaip pašiurpinti pasaulį. Anądien ponas Trumpas pranešė, kad dėl jo nuolat oranžinio veido kaltos šviesą taupančios lemputės, kurios esą ne tik keičia spalvas, bet ir žaloja organizmą. Be komentarų. Jei tai pasakytų Petrutė iš kokio vienkiemio, gyvenanti atsiskyrėlio gyvenimą, tai galėtum dar ir suprasti tokią nuostatą, bet kai taip viešai pareiškia JAV Prezidentas, nei mintims, nei žodžiams vietos nebelieka. 

Įdomi „naujiena“ pasklido socialiniame tinkle „Facebook“

Ignalinos paplūdimio teritorijoje esantis viešbutis Lake & Library Hotel savo paskyroje rašo:  „Apie Ignaliną/ Miestelis nėra didelis, tačiau jame apstu įdomių reginių. Žingsniuodami miško parkų takais, Jūs pamatysite daug netikėtų ir nustebti ar net stabtelėti priversiančių dalykų. Jei mėginsite juos suprasti, nebus lengva, tačiau tai privers Jus nuolat šypsotis. Štai tik keletas fotografijų, kuriose atsispindi tai, ką jūs galite pamatyti ankstyvo rudens metu Ignalinoje“. Pridėta ir tai vizualizuojančių nuotraukų

Kai pasipylė Ignalinoje gyvenančių ar bent jau joje besilankiusiųjų komentarai dėl nesąmonių (t.y. dėl suklastotų nuotraukų), tas pats Lake & Library Hotel pakomentavo: „Ne viskas taip primityvu. Jei Jūs keliaujate, skaitote knygas ir jei iš tų kelionių ar perskaitytų knygų savo vaizduotėje kuriate ir nešiojatės albumus, atvykę į Ignaliną ir vaikščiodami miškų takais, ežerų pakrantėmis ar kalvomis, tikrai patirsite malonų jausmą, kaip tie jau matyti ar perskaityti vaizdiniai sugrįžtą ir virpina sielą“. ir „Ne pasijuokė, o kviečia atvykti į mūsų miestelį. Čia viskas kitaip, nei Jūs galvojate“.

Išties sunku pasakyti, kas turėtų apginti Ignalinos vardą? Ir apskritai, ar tai įmanoma? Šiais laikais ir apie paprastą žmogų, ir apie viešą asmenį ir net apie miestą gali taukšti nesąmones, svaigti bet ką, šmeižti, žeminti… Ar yra priemonių apsiginti? Iš dalies – tik teoriškai! Ką nubausi, jei pasiligojusiai Onutei iš Bobausių viensėdžio atrodo, kad ji Anglijos karalienė, pametusi raktus nuo rūmų, o ja besirūpinantys giminaičiai ir kaimynai bei seniūnijos darbuotojai – ją puolantys aršūs vienaakiai kiklopai,  o kaimynei Pranutei nuolat šmėžuojančios šakos palei langus nuolat atrodo panašesnės į menamą kaimynės Marytės meilužį, lipantį pro langą, nors toji niekada neturėjusi. Taip ir gyvename, linksmai ir pamišėliškai, kaip sakoma, nuo pilnaties iki pilnaties. 

Kalbat apie viešbutį Lake & Library Hotel, tai apskritai jį administruojanti kompanija kelia keistų minčių. Tokios informacijos skelbimas ne tik nesolidžiai atrodo, bet kelia ir susirūpinimą. Be to, vieną dieną jie tame pačiame socialiniame tinkle paskelbia apie veiklos pradžią, bei informuoja Ignalinos turizmo informacijos centrą apie laukiamus lankytojus ir netrukus skelbimų portaluose pasklinda pranešimas, kad šis viešbutis parduodamas kaip komercinės patalpos už daugiau nei 400 tūkst. Eur. Pardavėjas – nekilnojamojo turto paslaugų teikėja Oberhaus. 

Ar tai – solidžių verslininkų ėjimai? 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje