Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

Praneša ugniagesiai gelbėtojai

Rugsėjo 16 d. rajone tris kartus kviesti ugniagesiai gelbėtojai, kad padėtų įvairiose situacijose. Taip 19.04 val. jie pakviesti į Dūkšto sen., Varginių vs. Ten, panaudoję grandininį pjūklą ir šluotą supjaustė ir nuo važiuojamosios kelio dalies pašalino nuvirtusį medį.

Apie 19.37 val. Strigailiškyje, Strigailiškio g. 21 į butą padėjo patekti PGP. Nupjovę durų spynos liežuvėlį, į butą įleido buto savininkę.

Apie 21.38 val. ugniagesiai gelbėtojai vyko į Naujojo Daugėliškio sen., Vasiulių k. Ten buvo reikalinga pagalba po eismo įvykio atjungti automobilio akumuliatorių. 

Rinko gyvsidabrį

Rugsėjo 17 d. ryte Ignalinoje, Atgimimo g. 16., ugniagesiai gelbėtojai atliko mechaninę ir cheminę demerkurizaciją, surinko bute sudužusio termometro išsiliejusį gyvsidabrį, surinkta jo apie 1 g. Termometras paliktas šeimininkams, pakonsultuota, kur jį priduoti.

Karo aidas

Rugsėjo 17 d., apie 11.40 val., Vidiškių sen., Makniūnalaukės k. laukuose rastas daiktas, panašus į karo laikų sprogmenį. Atvykus Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojams, nustatyta, kad rasta Antrojo pasaulinio karo 82 mm minosvaidžio mina, kuri kėlė tiesioginį pavojų aplinkiniams, todėl sunaikinta radimo vietoje. 

Ir moterys kontrabandą veža

Praėjusį penktadienį VSAT Ignalinos pasienio rinktinės pareigūnai kontrolės punkte patikrino iš Baltarusijos vykusį automobilį „Audi A6“. Lietuviškais registracijos numeriais pažymėtą automobilį vairavo 35-erių Baltarusijos pilietė. Pasieniečiai jau turėjo informacijos iš Kriminalinės žvalgybos skyriaus kolegų, kad šia transporto priemone gali būti gabenama kontrabanda. „Audi A6“ atidžiai buvo patikrinta pasienio užkardoje.

Paaiškėjo, kad turėtos žinios pasitvirtino: automobilio dugne, už duslintuvo skardos, pasieniečiai aptiko įrengtą slėptuvę. Joje rasti 738 pakeliai cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais. Už akcizinių prekių gabenimą, pažeidžiant nustatytą tvarką, baltarusei VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Jai gresia bauda nuo 1820 iki 4000 eurų. Užsienietė paleista ir privalės atvykti į jos bylą nagrinėsiantį teismą, kuris taip pat gali konfiskuoti ir rūkalams vežti pritaikytą automobilį.

Policija prašo gyventojų pagalbos

Rugsėjo 13 d., apie 10.53 val., automobilio PEUGEUT 306 vairuotojas, grįžęs prie palikto stovėti automobilio Ignalinoje, Ryto gatvėje (prie SWEDBANK pastato) pastebėjo, kad apgadinta jo transporto priemonės kairės pusės užpakalinis sparnas. Tyrimo metu nustatyta, kad automobilį galėjo apgadinti žalios spalvos VW PASSAT markės automobilis, kurio vairuotojas iš eismo įvykio vietos pasišalino.

Jei buvote įvykio liudininku ir matėte šį įvykį ar turite naudingos informacijos, prašome pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus tyrėjui Kazimierui Leleikai tel. 8 700 65303 arba rašykite el. p. kazimieras.leleika@policija.lt.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje