Skip to content

Dovanoju milijoną! Ačiū – nereikia…

Jau ne pirmi metai aš (kiek tenka šnekėtis – ir daugelis kitų ignaliniečių) iš įvairų užsienio šalių gauname daugybę elektroninių laiškų, kuriuose pranešama apie vienaip ar kitaip laimėtus, paveldėtus ar gerų dėdžių esą padovanotus milijonus eurų ar dolerių, kuriuos siūloma pasiimti, atlikus tam tikras nesudėtingas operacijas. Vien per paskutines tris savaites į mano el. paštą atėjo keli tokie pranešimai. Jie buvo rašyti anglų kalba, o vėliau į lietuvių kalbą išversti kompiuterio, todėl dažnai būna juokingi, nelogiški, netaisyklingi. Pateikiu keletą jų.

 „Aš šį laišką jums siunčiau anksčiau, bet nesu tikras, ar gavai, negirdėjau iš tavęs, ir tai yra priežastis, kodėl aš jį pakartojau. Aš esu advokatas Rufus Kojo, gyvenu Togo Respublikoje, Afrikoje. Kreipiuosi į jus dėl mano velionio kliento, gimusio jūsų šalyje, mirties, kurio tas pats vardas ir pavardė kaip ir jūsų (esu gavęs panašių laiškų ir iš Dramblio Kaulo Kranto Respublikos Afrikoje, kur esą mirė Baltakis – aut.), mirties. Jis mirė per eismo įvykį su visais savo šeimos nariais. Togo banke liko 9 500 000 mln. USD suma. Nusprendžiau susisiekti su jumis, kaip artimaisiais ir pareikalauti priimti šias paveldėjimo lėšas. Taigi, susisiekite su manimi ir pateikite daugiau informacijos apie sandorį.

Advokatas Rufus Kojo

Lomė, Togas

Kitas laiškas: „Jus laimėjote (1 000 000 Eur). Norėdami gauti, reikia daugiau informacijos apie jus. Pretenzijas siuskite el. laišką adresu qatarfoundoffice@gmail.com

Dar vienas laiškas.

Pinigus jums paaukojo ponai ir ponia Allen ir Violet Large, tiesiog susisiekite su jais šiuo el. laišku, kad gautumėte daugiau informacijos: allenandvioletlargebenefits@gmail.com

Tikiuosi, kad ši informacija susitiks su jumis ir aš žinau, kad jums bus įdomu sužinoti, kodėl / kaip aš pasirinkau jus gauti 500 000 USD pinigų sumą. Mūsų žemiau pateikta informacija yra 100 proc. teisėta, prašome peržiūrėti žemiau esančią nuorodą:

Mano žmona ir aš nusprendėme paaukoti jums 500 000 USD sumą, kaip mūsų labdaros projekto dalį, skirtą pagerinti 10 laimingų žmonių visame pasaulyje iš mūsų 11,3 mln. USD vertės „Jackpot Lottery“ laimėjimo fondo. Mes meldėmės ir ieškojome pagalbos internete, nes pamačiau jūsų profilį „Google“ ir pasirinkau jus. Violet mano žmona ir aš nusprendėme įsitikinti, kad tai yra internete, kad pasaulį pamatytų. Mano žmona serga vėžiu ir ji mirė praėjusių metų liepos 16 d. Kolčesterio regioninėje ligoninėje Trure. Nors laimėjome šias loterijos lėšas 2011 m. liepos mėn. ir iš laimėjimų mes padėjome kažkokiai labdaros organizacijai.

Matote, kaip pasirūpinote mūsų artimiausių šeimos narių poreikiais, prieš mirdami mes nusprendėme paaukoti likusius 11 milijonų dolerių kitiems žmonėms visame pasaulyje, kuriems to reikia, vietos gaisrinei, raudonajam kryžiui Haityje, ligoninėms Truro mieste.

Norėdami palengvinti tik jums paaukotų lėšų (500 000,00 USD) mokėjimo procesą, atsiųskite mums savo vardus ir pavardes, kontaktinį adresą ir asmeninį telefono numerį, kad galėčiau jums perduoti jūsų mokėjimo informaciją tuoj pat. Aš tikiuosi, kad jūs galėsite protingai panaudoti pinigus ten, savo šalyje. Prašome padaryti savo darbą, kad sumažintumėte skurdo lygį jūsų regione. Padėkite kuo daugiau žmonių, kai tik turėsite šiuos pinigus asmeninėje sąskaitoje, nes visų pirma tai yra vienintelis tikslas paaukoti šiuos pinigus.

Aš norėčiau dar kartą patikinti jus dėl šių paslaugų teisėtumo, nes mes nedalyvausime jokiame apgaulinguose veiksmuose ir niekada nebus, mes tik norime jaustis gerai, padėdami žmonėms šiuo metų laiku, tai vienintelis dalykas, dėl kurio mano žmona laiminga ir dabar, kai jos nebėra su manimi, turime per daug atiduoti, nes man liko tik keli metai žemėje. Kaip jums, kaip būsimiems laimingiesiems, patarsiu būti ramiems neprarandant šios puikios galimybės, kurią bando įsipainioti milijonai žmonių, tačiau šansai jų tiesiog negalėjo atimti, nes daugybė žmonių yra ten, kad juos atgrasytų nežinau, kaip tai veikia, ir niekada anksčiau tokio nematėte.

Telaimina tave Dievas

Allenas

Nors kaip ir aišku, kad tai savotiškas kvailių ieškojimas, nes jokių milijonų niekas šiaip sau nedalina, vis dėlto šie laiškai glumina. Kokie jų autorių tikslai ir siekiai? Nusprendžiau atlikti žurnalistinį eksperimentą. 

Dar prieš kelis mėnesius plūdo laiškai, pranešantys, kad esą kažkokioje europinėje erdvėje vyksta el. paštų adresų loterija. Gavau laišką iš Ispanijos, kad tokioje loterijoje mano el. pašto adresas laimėjo 485 000 Eur. Turėčiau paskambinti į Madridą (Ispanijos sostinę), kad sužinočiau, kaip gauti tą esą laimėtą sumą. Buvo nurodytas ir ispaniškas tel. numeris. Paskambinau. Atsiliepė moteris. Aš rusiškai paklausiau: ar kalbate rusiškai, nes aš angliškai beveik nekalbu. Atsiliepusi moteris staiga prakalbo švaria, be akcento rusų kalba. Paklausus, ką turiu daryti, kad gaučiau pinigus, ji pasakė: atsiųsime anketą, kurią reikėtų užpildyti ir jiems atsiųsti. Gautą anketą užpildžiau (reikėjo nurodyti vardą, pavardę, adresą, tel. numerį) ir išsiunčiau, vėliau dar kartą perrašiau, nes kažkas netiko. Laukiu. Po poros dienų, būnant mieste, kišenėje suskambo telefonas. Skambino iš Madrido. Ta pati moteris pranešė, kad rytoj, 13.15 val., tokiu tai adresu turiu būti Madride, kur man bus įteikti tie 485 000 Eur. Sakau, liko mažiau nei para (skambino apie 15 val.), kaip aš nusigausiu iki Madrido, kai neturiu bilieto, o tiesioginio lėktuvo reiso iš Vilniaus į Ispanijos sostinę nėra. Tuomet pašnekovė dar kartą paklausė, kad aš tikrai neatvyksiu ir pasakė, kad visus laimėjimo gavimo formalumus sutvarkys notaras, bet tik tuomet, kai jam pervesiu 730 Eur (nurodė ir sąskaitą). Sakau, neturiu tokių pinigų, o tuos 730 išskaičiuokit iš to laimėjimo. Ji sako – taip negalima, ir padėjo ragelį. Taip ir likau be savo „laimėto“pusmilijonio.

Taigi, už visų šių laiškų slypi aferistai, visi, norintys gauti siūlomus pinigus, matyt, prieina prie tos pačios baigties – kad gautum esą siūlomus pinigus, reikia notarui ar dar kam nors susimokėti. Matyt, toks ir šių žaidimų tikslas. Tad gavę panašių laiškų – nusišypsokite ir juos pamirškite. O jei norite aštrių pojūčių, pabandykite derėtis, kaip aš. O gal pavyks? Vis tik manau, kad šiais laikais ir 10 eurų nieks už ačiū nedovanoja, o čia milijonai! 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje