Skip to content

Stasys 100 eurų grąžins šiandien…

Į redakciją užsuko ignalinietė Lionė Š. Papasakojo eilinę žemės istoriją, kaip ją vienas kaimynas, beje, dirbantis policijos pareigūnu, skriaudžia: galimai išgriovė kaime žemės sklypą žyminčias gaires, suarė galimai ne savo žemę, kelią (prie šios istorijos, jei problema nesispręs, dar grįšime). Moteris parašė skundą Žemėtvarkos skyriui, bet ten, kol nėra kadastrinių matavimų, niekas į kalbas neina. Formaliai atsirašė, kad pažeidimų nenustatyta, ir tiek. Todėl moteris suskubo ieškoti žemėtvarkininko, galinčio tuos matavimus padaryti. Pasibeldė į UAB Markaiduris Atgimimo gatvėje Ignalinoje. Vieną dieną beldžiasi – uždaryta, kitą dieną beldžiasi – tas pats. Ji nežinojo, kad šios firmos vadovas jau ne pirmas mėnuo sėdi svarbioje savivaldybės kėdėje. Kalba eina apie rajono savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoją Stasį Lunecką.

Kai jis į šias pareigas buvo renkamas rajono savivaldybės taryboje, klausiau, ar liks dirbti ir savo firmoje. S. Luneckas patvirtino, kad liks, dirbs ten po darbo ir poilsio dienomis. Toks variantas galimas, jei tik leidžia administracijos direktorė. Ši, matyt, leido. 

Grįžkime prie jo ieškojusios ignalinietės. Kai dukart firmos durų jai niekas neatidarė, paskambino ant durų paskelbtu telefonu. Išklausęs moters pageidavimą, S. Luneckas paskyrė jai susitikimą prie firmos durų ryte 7.15 val. Kai susitiko, žemėtvarkininkas nusikopijavo žemės dokumentus, pasakė, kiek kainuos padaryti kadastrinius matavimus ir paprašė 100 eurų avanso. Pinigus paėmė (tai įvyko rugsėjo 11 d.), kaip pridera išdavė ir kvitą. Moteris kiek sutriko, kai žemėtvarkininkas-direktorės pavaduotojas žemės savininkei pasakė, kad į kaimą važiuos vienas, be jos. Esą susipažins su situacija vietoje, o jau vėliau (kelionę paskyrė šeštadienį) važiuos kartu su savininke.

„Pralaukiau visą paskirtą dieną – nei atvažiavo, nei paskambino. Nei tądien, nei vėliau. Dėl kadastrinių matavimų kreipiausi pas kitą žemėtvarkininką. Bet pas S. Lunecką liko 100 sumokėtų eurų. Esu pensininkė ir ta šimtinė – man pinigai. Kaip juos man susigrąžinti?“, – klausė moteris.

Kadangi ponas S. Luneckas dabar aukštos prabos valdininkas, priklauso valdančiai socialdemokratų daugumai (pats deleguotas, atrodo, liberalų). Tačiau, kaip ten bebūtų, bet tuos 100 eurų už neatliktą darbą ponui S. Luneckui reikėtų grąžinti. Jau trečia savaitė eina. Argi gražu tokiam svarbiam vyrui taip pensininkus už nosies vedžioti? 

Trečiadienį S. Luneckas MI sakė, kad jis skambino Lionei Š., bet ši esą neatsiliepia. Dar aiškino, kad norėjo moteriai geranoriškai padėti sutvarkyti jos žemės problemas, bet jei jau pasirinko kitą specialistą, tai jos reikalas. Tiesiai šviesiai paklaustas, kada grąžins 100 eurų, sakė: „Jokių problemų, kad ir šį penktadienį…“Vadinasi šiandien.

Šio rašinio tonas ir pats pavadinimas buvo daug griežtesni. Juos suminkštino vyriškas valdininko pažadas pinigus grąžinti jau šiandien. Patikėjau, kad Stasys pasakė, Stasys – padarė. Žinoma, šio rašinio jau galėjo ir nebūti, antra vertus, tegul tai bus nedidelė pamoka, kad valdžia – tai atsakomybė už poelgius, darbus, net mintis. Elgtis kaip nuosavame kromelyje – neišeis.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje