Skip to content

Nebeliko pasienio Ignalinos rinktinės

VSAT inf.

Rugsėjo 30-oji VSAT Ignalinos pasienio rinktinės istorijoje buvo paskutinė diena, nes nuo spalio 1-osios ji su visu saugomu valstybės sienos ruožu prijungta prie VSAT Vilniaus pasienio rinktinės. Šios rinktinės sujungtos siekiant optimizuoti VSAT struktūrinių padalinių veiklą bei efektyvinti valstybės sienos apsaugą.

Spalio 1 d. vykusios iškilmingos ceremonijos metu buvo atsisveikinta su Ignalinos rinktinės vėliava, kuri po padalinio prijungimo perduota į Pasieniečių muziejų. Ceremonijos metu paskelbti įsakymai dėl rinktinės ir jos padalinių naikinimo ir steigimo Vilniaus pasienio rinktinės sudėtyje bei dėl rinktinės vado paskyrimo.Pareigūnus ir darbuotojus sveikino VSAT vado pavaduotojas V. Mačaitis ir rinktinės vadas S. Tamulevičius. Sveikinimo žodį tarė ir buvęs Ignalinos pasienio rinktinės vado pavaduotojas Štabo viršininkas Valentinas Urbonas.

Iškilmingos ceremonijos metu atsisveikinta su tarnybą paliekančiu Ikiteisminio tyrimo skyriaus viršininku Artūru Jatuliu. Jį už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą VSAT vadas apdovanojo vardine dovana, o kolektyvas įteikė atminimo dovaną.

VSAT Ignalinos pasienio rinktinė saugojo 239,2 km sienos su Baltarusija ir kontroliavo 142,3 km ruožą su Latvija. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje