Skip to content

Taujūnų Mykolinės

Elvyra ZAKAŽAUSKIENĖ (Taujūnų padalinio laisvalaikio organizatorė)

Mykolinės, kitados vadinta Vėjo diena, pirmoji rudens šventė, susijusi su bulviakasio pabaiga, bei ,,bobų vasara“, sukvietė taujūniškius, svečius į bendrą, gražų, šiltą ir linksmą renginį. Tai šventė, kurioje žmonės pasidžiaugia kuo turtingi buvo metai, atsinešdami į parodą savo užaugintų rudens gėrybių. 

Didžiausią užaugintą moliūgą atnešė Onos ir Stasio Panavų šeima. Krepšyje puikavosi didžiulės bulvės, išaugintos Birutės Artimavičienės. Spalvingą didžiulę papriką užaugino Sonata Šuminaitė. Aldonos Baltakienės keistai išsišakojusios morkos. Renginio vedančioji Ona Panavienė papasakojo apie šventės papročius. Pasirodo, per Šv. Mykolą Lietuviai spėdavo tolimesnius orus. Jei per Mykolines pučia vakaris vėjas – lauk permainingos žiemos, jei dieną giedra ir pučia pietų vėjas – žiemą daug snigs, pavasaris bus šaltas. 

O kokia šventė be bulvinių patiekalų, o jų kaip ir kasmet gausu. Skaniausia O. Panavienės bulvinė babka. Jaunos šeimininkės Loretos Panavaitės bulviniai blynai ir cepelinai, tirpstantys burnoje. Smagu, kad šiuos patiekalus Loreta išmoko iš savo mamos. Susirinkusiems į šventę, gerą nuotaiką dovanojo vietos meno kolektyvas ,,Radasta” ir ,,Zuzanas i Anielias” intermedijų teatras. Šventėje netrūko įvairių žaidimų, geros nuotaikos. Visi vaišinosi bulviniais patiekalais, girdami mūsų šauniąsias šeimininkes. Liaudyje sakoma, namuose skanu, o svečiuose dar skaniau. Nuoširdus ačiū šventės rėmėjai Danutei Peciulevičienei. Dėkojame visiems dalyvavusiems ir prisidėjusiems, rengiant šventę.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje