Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

Brakonieriai nerimsta

Lapkričio 5-osios rytą Vajuonio ežere sulaikytas asmuo, žvejojęs statomaisiais tinklais. Neteisėtai pažeidėjas spėjo sugauti 6 ešerius. Už tai jam gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų su pažeidimo padarymo įrankių – medinės valties, 4 statomųjų tinklų, savadarbio įrankio tinklams ieškoti ir savadarbio samčio – konfiskavimu. Taip pat pažeidėjui reikės atlyginti ir žuvų ištekliams padarytą žalą. Kaip paaiškėjo, tas pats asmuo dar visai neseniai turėjo verslinės žvejybos leidimą, kuris leido jam nuo birželio 1 d. iki spalio 31 d. vykdyti seliavų žvejybą tame pačiame vandens telkinyje. Sulaikyti pažeidėją padėjo aplinkos apsaugos pareigūnų gauta informacija apie galimai neteisėtai žvejybą su tinklais šiame ežere vykdantį asmenį.

Girta avarija

Lapkričio 6 d., apie 16.30 val., Tabaro k. (Dūkšto sen.), kelyje Vilnius–Zarasai, 44-erių neblaivus visaginietis (1,56 prom.) vairavo automobilį „Toyota Avensis Verso“, jo nesuvaldė, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir uždarytas į Utenos aps. VPK areštinę.

Smurtas

Lapkričio 5 d., apie 16.30 val., Didžiasalyje, Agarino g., 39-erių vyras, gyv. ten pat, smurtavo prieš seserį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Iki atvykstant policijos pareigūnams vyras pasišalino.

Praneša pasieniečiai

Lapkričio 4 d. vakare VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai miške netoli pastebėjo du asmenis su ryšuliais. Šie irgi pamatė artėjančius pasieniečius, metė nešulius ir, pasinaudodami tamsa, spruko į mišką. Paaiškėjo, kad kontrabandininkai pametė keturis į polietileną suvyniotus ryšulius, kuriuose buvo 2000 pakelių cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais. Dėl šio įvykio pradėta administracinės bylos teisena. Cigaretės saugomos pasienio užkardoje.

Lapkričio 6 d. naktį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai kelyje Vilnius–Zarasai sustabdė patikrinti įtartinai manevravusį automobilį „Renault Espace“. Jį vairavo 40-ies Vilniaus gyventojas. Pasieniečių surengtos patikros metu paaiškėjo, kad vyrui yra atimta teisė vairuoti, o automobilis yra išregistruotas. Nuo pavojingai vairavusio vilniečio tvoskė alkoholiu, jo kalba buvo nerišli. Iškviesti policijos pareigūnai jam nustatė 1,44 promilės girtumą. Vairuotoją pasieniečiai perdavė policininkams, kurie tirs šį įvykį. Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 108 neblaivius vairuotojus.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje