Skip to content

Valdžia gaudo investicijų paukštę

MI informacija

Prieš kurį laiką šaipėmės iš rajono valdžios, kurios net pirmieji asmenys nesibodėjo darbuotojų kabinetuose tikrinti spintas. Tuomet gimė anekdotas, kad spintose valdžia ieško investicijų, kurių labai trūksta rajonui. Spintose nieko neradę, panašu tų investicijų ėmė ieškoti rimtai. Rajono savivaldybėje šįkart susitikta su VšĮ „Investuok Lietuva“ atstovėmis, atsakingomis už Vilniaus ir Utenos apskritis, Živile Kazlauskaite ir Akvile Naginionyte.

Viešnioms buvo pristatyta situacija rajone. Kaip rašoma www.ignalina.lt, jos „Ignalinai siūlė įsidiegti profesinio orientavimo programas, mokyklose įvesti karjeros ugdymo pamokas, specialius būrelius, bendradarbiauti su Visagino profesine mokykla, jaunimą skatinti sugrįžti siūlant finansinę pagalbą ir kitas paskatas. 

Kita vertus, svarbu turėti aiškų planą ir tikslingai parengtą bei vizualizuotą informaciją apie esamus sklypus, pastatus, kuriuos savivaldybė yra nusprendusi siūlyti verslui. Informuota, kad „Versli Lietuva“ gali padėti savivaldybei patikrinti investuotojų patikimumą. Kalbėta ir apie nuolatinį dėmesį vietos verslui, naujai įsikūrusioms įmonėms. Patarta parengti tvarką, kurioje būtų numatytos investuotojus ypač dominančios lengvatos ir kita pagalba. Akcentuotas savivaldybės dėmesys, pasiryžimas bendradarbiauti ir didelis optimizmas, nes kartais, atrodytų, utopiškiausios idėjos gali būti įgyvendintos“.

Susitiko, pakalbėjo, vieni kitiems nusišypsojo ir išsiskyrė. Ar tai duos realių rezultatų – nežinia. Kol kas pradėta kalbėti tik apie teorines galimybes, kurios baltais balandžiais danguje skraido.

Parengta pagal www.ignalina.lt

A. Deltuvos pieš.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje