Skip to content

Dantų praradimo įtaka kūnui ir psichikai

Tiltinis protezas ar implantai

Jeigu kas nors pasakytų, kad žmogus jaučiasi gyvenantis visavertį gyvenimą turėdamas visų dantų tiltinį protezą, turbūt niekas nepatikėtų juo. Žmogui sunku kalbėti, o ką jau kalbėti apie valgymą, kai patekęs po protezu maistas akimirksniu sukelia skausmą ir apskritai, gomurį uždengianti medžiaga neleidžia mėgautis skoniu. Dabar išeitis jau yra iš esmės pakeisti savo gyvenimo kokybę. 

„Idealiausias dantų protezavimo rezultatas prarastų dantų visų funkcijų atkūrimui – implantai.
Priešingai nei tiltinis protezas, implantas saugo natūralius dantų audinius ir šalia esančius dantis. Tiltinis protezas nepakeičia danties funkcijos ir neapsaugo žandikaulio kaulo nuo nykimo. Kita vertus, implanto įsriegimas į kaulą turi mechaninį poveikį kaulo audiniui, kuris palengvina naujo kaulo formavimą“, – teigia protezuotojas O. Kuzmenko.

Jei neturite visų dantų, jums tereiks 6 implantų ir jūsų gyvenimas nušvis visomis spalvomis. Du implantai apačioje, 4 viršuje ir ant jų lengvai, bet tvirtai užsegami dantų protezai. Su jais galėsite kasti obuolį, viską sukramtyti, švariai kalbėti ir ramiai šypsotis. Šie protezai neiškraipo ir žmogaus veido mimikos. 

Implantologijos lyderis STRAUMANN

Dantų implantologijos lyderį Straumann, su kuriuo dirba UAB VISTOMA, atstovaujančios UAB „Medgrupės“ gen. direktorius Š. Perminas, viešėdamas Visagino odontologijos klinikoje, atsakė į daugybę žmonėms rūpimų klausimų ir papasakojo apie implantų galimybes: „Straumann – didžiausias dantų implantų gamintojas pasaulyje. Lietuvoje Straumann – nuo 2003-iųjų. Dėl išskirtinės kokybės ir geriausių rezultatų beveik kas antras Lietuvoje įsriegiamas dantų implantas yra pagamintas šveicarų. Straumann atstovybės yra daugiau nei 70-yje šalių, todėl kad ir kur Jūs keliautumėte ir kas benutiktų, visada atsiras odontologas, dirbantis su Straumann 

implantų sistema. Be to, Straumann įsipareigoja, kad pacientui pašalinus implantą, naują Straumann implantą ar protezavimo detalę Jums pagalbą suteikusiam gydytojui artimiausias Straumann padalinys pristatys nemokamai ir Jums šie Straumann gaminiai nieko nekainuos (tačiau Straumann nekompensuoja pergydymo kainos). 

Dantų implantai pagaminti iš titano. Chirurgijoje naudojamas titanas, nes jis labiausiai suderintas su žmogaus biologija, kas užtikrina lengvą implanto prigijimą. Prigijusio dantų implanto ilgaamžiškumas priklauso ne tik nuo specialisto, kuris atliko implantaciją, kompetencijos, bet ir nuo paties paciento. Sėkmingai implantavus ir implantui sugijus su kaulu jis tarnauja visam laikui. Žinoma, reikalinga tinkamai rūpintis burnos higiena ir reguliariai lankytis pas odontologą.“

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje