Skip to content

Dantų praradimo įtaka kūnui ir psichikai

Piniginė geros sveikatos išraiška

„Pirmiausia, reikia įsidėmėti, kad į implanto kainą įeina viskas, kas susiję su paslaugos teikimu. Pradedant klinikos pastato išlaikymu, priežiūra, darbuotojų atlyginimais, mokesčiais ir galiausia baigiant pačiais medikamentais. Žmonės, kartais klausia: kodėl tokia, o ne kitokia suma, ir kodėl nereikia mokėti atskirai už protezuotojo darbą. Ši suma yra jau apskaičiuota bendrai vienoda ir ji gali laipsniškai didėti pagal paciento pasirinktą produktą. Tarkim, paprasčiausias implantas kainuoja 399 Eur, o brangiausias – 700 Eur Bet vienas implantas nieko nereiškia, nes tai – tik varžtas. Jam prigijus, dedamas dantis (karūnėlė), kurios kaina skiriasi pagal medžiagą nuo 349 Eur (metalo keramika) iki 449 Eur (cirkonio keramika). Kalbant labai paprastai – mažiausia kaina, už kurią galima turėti implantą – 700 Eur

Jei žmogus neturi visų dantų, sėkmės atveju už 4000 Eur gali turėti patogius ir lengvai prižiūrimus nuimamus protezus, tvirtinamus ant 6 implantų. Tam tereikia 2 implantų apačioje ir protezo (kaina – 1600 Eur) ir 4 (dėl tvirtumo) implantų viršuje bei protezo (kaina – 2400 Eur). Iš tikrųjų kalbėti apie kainas yra gana sudėtinga, kadangi kiekvienas žmogus yra labai individualus. Jei žmogus ilgą laiką buvo be dantų, greičiausia bus nukramtytos jo dantenos, aptirpę kaulai, o tam reiks papildomų operacijų ir išlaidų jų atkūrimui. Kiekvienu atveju reikia konsultuotis su savo protezuotoju ir jis išaiškins visas jūsų galimybes“, – pataria Š. Perminas. 

Odontologijos klinikoje VISTOMA organizuojami seminarai-konsultacijos žmonėms, besirūpinantiems savo sveikata ir ieškantiems būdų išlikti visaverčiais, savimi pasitikinčiais žmonėmis. Neseniai vykusio seminaro metu, kuriuo metu gydytojai ir specialistai pasakojo apie implantologijos naujoves, klausytojai gavo ne tik žinių, bet ir malonią staigmeną: visiems dovanota konsultacija pas protezuotoją (įprasta kaina – 25 Eur) jiems patogiu laiku bei nemokamai padaryta panoraminė dantukų radiograma (įprasta kaina – 21 Eur). 

Jei esi sveikas ir nesijauti laimingas – vadinasi, nesveikas ir visai tikėtina, kad bėda – dantų trūkumas! 

Autorės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje