Skip to content

„Statvitra“ langus gamina tik pažangiausiomis technologijomis

Dabar neįmanoma naujų namų ir butų, o ir senos statybos statinių, įsivaizduoti be šilumai taupių plastikinių langų, durų, balkonų, vitrinų. Juk langai – kiekvienų namų akys. Ignalinoje viena stabiliausiai dirbančių įmonių, gaminančių minėtus gaminius, yra UAB „Statvitra“. Jos salonas įsikūręs šalia įėjimo į „Dringio“ kavinę, o motininė firma su gamybos cechais veikia Molėtuose. Kadangi kartais perkant šios įmonės produkciją ir paslaugas gyventojams kyla vienokių ar kitokių klausimų (tarkime, kartais klausiama, ar iš tikrųjų šį įmonė pati gamina plastikinius langus, o neveža jų iš Lenkijos), mes apsilankėme Molėtuose ir iš arčiau susipažinome su šia įmone. 

Įmonė ir jos žmonės

UAB „Statvitra“ – jauna įmonė, veikianti nuo 2017 m. Tačiau ji neatsirado tuščioje vietoje, gamyba perimta iš 25-erius metus gyvavusios ir tuo pačiu verslu užsiėmusios įmonės UAB „Lakaja“. Dabar įmonėje dirba 14 žmonių, jos vadovas – Edgaras Bučinskas. Rinka – Aukštaitijos rajonai: Ignalina, Visaginas, Molėtai, Vilnius, Ukmergė, Širvintos. Pasak direktoriaus, aktyviausi pirkėjai ir paslaugų naudotojai yra ignaliniečiai ir molėtiškiai. Direktorius E. Bučinskas džiaugiasi labai darniu ir darbščiu kolektyvu, itin gerai atsiliepia apie Ignalinoje dirbančią Ingą, kuri yra ir darbšti, ir komunikabili, visada randanti kalbą ir sutarianti ir su pačiu inoringiausiu klientu. Inga sako, kad labai daug kas priklauso nuo langų montuotojų, o juos ignaliniečiai giria. Tuomet ir įmonės veikla pasitikima. Žinoma, klientų pasitaiko įvairių. „Būna, kad klientas supyksta, išeina, bet po kurio laiko vėl sugrįžta“, – juokiasi Inga. Praėjusi vasara, sako, įmonei buvo sėkminga, gamyba augo. Dirbama ir žiemą, jei tik orai leidžia.

Ką gamina, siūlo

Įmonė ne tik gamina PVC gaminius, tačiau siūlo roletus, žaliuzes, markizes, tinklelius nuo uodų, šarvo duris. Jų tiekėjai yra patikimos Lietuvos įmonės, nes viską gaminti vietoje – neįmanoma ir ekonomiškai nenaudinga. Reguliuoja ir prižiūri langus, durų užraktus, keičia susidėvėjusias langų (taip pat ir senų) tarpines, stiklo paketus.

Plastikinius langus, duris, vitrinas gamina iš vokiečių firmos Aluplast IDEAL 4000 (5 kamerų) ir Aluplast IDEAL 7000 Energeto (6 kamerų) profilio. Šie pagaminti iš perdirbto ir bešvinio plastiko, kuris saugo aplinką ir žmonių sveikatą. Taip pat įmonė gali pasiūlyti ir kitų žinomų ir garsių firmų, tokių, kaip „Salamander“, „Rehau“, „Veka“ ir kitų PVC gaminius. 

Tiekia ir montuoja šarvuotas duris (buto, lauko, vidaus, durų apdailą). Kokybiškai pagamintos ir sumontuotos šarvuotos durys visiškai nesikraipo, darinėjant nekliūva, puikiai tarnauja ilgą laiką. 

Atlieka skardinimo darbus, gamina skardos lankstinius ir kitus gaminius iš skardos. Montuoja palanges, vėjaskardžius, kraigus, įrengia parapetus, apskardina kaminus, įrengia sniego gaudytuvus. 

Siūlo ir įrengia HORMANN – Europoje pirmaujančios vartų ir durų gamintojos – vartus, taip pat ir pakeliamus, kurie užtikrina didelę šilumos izoliaciją, stabilumą ir tolygią eigą. Taip pat įrengia aukštos kokybės garažo vartus (medinius, aliumininius), Decograin paviršius su šilumos izoliacija.

Dauguma gaminių, ypač langai, susideda iš daugybės detalių, kurios yra perkamos. O montuoja viską jau įmonės darbuotojai.

Tarp ignaliniečių šiemet labai populiarūs langai ir durys su skirtukais, ypač jie paklausūs saugomose teritorijose (Aukštaitijos nacionaliniame parke ir pan.). Įmonė pagal užsakymus gamina ir figūrinius langus (trikampius, apvalius, rombo formos ir kitokius). 

Daugiau apie langus

Ignalinoje, kaip žinia, po miesto renovacijos langų paklausa sumažėjo, tačiau juos noriai užsisako kaimiečiai, rajono miestelių gyventojai. Kaimui siūlomi ir rajone populiariausi yra B klasės langai. A klasės langai turi 3 storus stiklus, 5–6 kameras. Jie labai gerai sulaiko triukšmą, todėl rekomenduojami gyvenantiems šalia triukšmingų objektų ar intensyvaus eismo kelių, geležinkelių. A klasės langai yra maždaug 50 proc. brangesni už B klasės langus. Įmonėje langų pasiūla didelė: nuo B klasės iki A++. Labai svarbi detalė – visi langai UAB „Statvitra“ surenkami tik rankiniu būdu. Tai – vertybė. Tarkime, norvegai pripažįsta tik tokio surinkimo langus. Kai kur praktikuojamas konvejerinis surinkimas, tačiau mašinos ir automatika palieka ir nemažai broko, taip pagamintus langus sunkiau sureguliuoti. Todėl įmonėje UAB „Statvitra“ – tik rankinis surinkimas.

Įmonės darbuotojai patys atlieka projektavimo darbus (atvyksta į namus išmatuoti), patys gamina, patys ir montuoja. Galioja geležinė taisyklė – kas matuoja, tas ir montuoja. Nuo montuotojų labai daug kas priklauso. Pasak direktoriaus E. Bučinsko, langas gali būti auksinis, bet jei jis bus blogai sumontuotas, žmogus turės nemalonumų. Įmonėje langų montuotojais dirba Arūnas Andreikėnas ir Vytautas Kovaliūnas. Jie lankosi ir pas ignaliniečius.

Užsakymai atliekami per dvi – keturias savaites, jei reikia greitai – per savaitę, o ekstra atvejais langai pagaminami tą pačią dieną. Kainos lanksčios. „Mūsų credo – nekelti kainų tiek, kad nenusisuktų klientai. Kadangi šie gaminiai nėra pigūs, žmogui visada paaiškiname, kodėl langas kainuoja būtent tiek“, – sako įmonės direktorius. 

Pasivaikščiojus po gamybos cechus, akis užkliuvo už tvarkos ir ramybės, jokios sumaišties, atrodo – niekas niekur neskuba. Tačiau kiekvienas darbuotojas žino savo darbą, jam pavestą tam tikrą langų surinkimo operaciją ir ją tvarkingai atlieka. Yra griežtas darbo pasiskirstymas. Cechuose daugybė pačių sudėtingiausių staklių, kiekvienai lango surinkimo operacijai tik jai skirtos staklės.

Artėja didžiosios metų šventės – Kalėdos. UAB „Statvitra“ taiko kalėdines nuolaidų akcijas. Tad kas planuojate pasinaudoti šios firmos paslaugomis, nepraleiskite progos plastikinius langus ar kitus įmonės gaminius įsigyti pigiau.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje