Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

Plėšimai 

Gruodžio 18 d., apie 16.20 val., Dūkšte, Laisvės g., iš matymo pažįstami du vyriškiai, panaudodami fizinę jėgą prieš 81-erių vyrą, iš striukės kišenės pagrobė piniginę, kurioje buvo pensininko pažymėjimas, vairuotojo pažymėjimas, automobilio „Rover 45“ techninis pasas ir 25 eurai. Padaryta 30 eurų žala. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šv. Kūčių vakarą, gruodžio 24 d.,  apie 20.30 val., į Didžiasalyje, Agarinio g. gyvenančio vyro namus įsiveržė penki asmenys. Jie į vidų patekoišlaužę buto duris, jo viduje dar išdaužė du langus ir vienerias duris, išvertė baldus. Sumušę 56-erių namų šeimininką, jį apiplėšė. Pagrobė 20 eurų, du mobiliojo ryšio telefonus bei kitus daiktus. Bendras nuostolis – 638 eurai. Nukentėjusysis į gydymo įstaigas nesikreipė. Įtariamieji ieškomi. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo.

Padirbti pinigai

Gruodžio 23 d., rajono policijos komisariate gauta Lietuvos banko Grynųjų pinigų departamento Ekspertizės ir techninio skyriaus specialisto išvada, kad 2019-12-19 iš AB „Swedbank“, esančio Ignalinoje, paimtas vienas netikras 100 eurų nominalo banknotas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vairavo „gatavas“

Gruodžio 26 d., apie 16.30 val., Molėtų r., kelio Kaltanėnai–Ignalina automobilį VW PASSAT vairavo neblaivus 61-erių vyras (3,09 prom.). Jis buvo sulaikytas ir patalpintas į Utenos aps. VPK areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Smurtas

Gruodžio 20 d., apie 16.50 val., namuose Didžiasalyje, Salos g., neblaivus (2,06 prom.) 35-erių vyras, mažamečių vaikų akivaizdoje, konflikto metu smurtavo prieš 26-erių žmoną. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir uždarytas į Utenos apskrities VPK areštinę.

Gruodžio 20 d., apie 13 val., namuose Vidiškėse, Melioratorių g., 56-erių vyras smurtavo prieš savo 51-erių žmoną. Vyras sulaikytas ir patalpintas į Utenos aps. VPK areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gruodžio 23 d., apie 20 val., namuose Ceikiniuose, Liepų g., neblaivus (1,96 prom.) 51-erių vyras smurtavo prieš savo blaivią 24-erių dukrą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir uždarytas į Utenos apskrities VPK areštinę.

Gruodžio 25 d., apie 13.30 val., Dūkšto sen., namo kambaryje kilus žodiniam konfliktui, neblaivus 46-erių vyras ranka sudavė 75-erių motinai į krūtinę, sukėlė jai fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir patalpintas į Utenos apskrities VPK areštinę. 

Tą pačią dieną, apie 20.59 val., Vidiškių sen., Gerveliškės k., neblaivus 58-erių vyras (1,47 prom.) konflikto metu 32-ejų podukrai (1,67 prom.) ranka sudavė į akį ir ją pastūmė. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir patalpintas į Utenos apskrities VPK areštinę.

Kiek cigarečių telpa automobilio rate?

Gruodžio 19 d. VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus pasienio užkardos pareigūnai Būkliškės kaime patikrinti sustabdė automobilį „VW Passat“ baltarusiškai numeriais. Ši vieta yra pasienio ruože prie pat sienos su Baltarusija. Prie vairo sėdėjo 22-ejų Baltarusijos pilietis. Lietuvoje jis buvo legaliai ir turėjo visus reikalingus asmens bei mašinos dokumentus.

Pokalbio metu užsienietis ir jo automobilis pasieniečiams pasirodė įtartini. „VW Passat“ buvo nukreiptas į netoliese esančią Tverečiaus pasienio užkardą, kur automobilis patikrintas detaliai. Paaiškėjo, kad atsarginis ratas buvo kimšte prikimštas cigarečių. Iš jo pasieniečiai ištraukė 320 pakelių cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais. Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo, pažeidžiant nustatytą tvarką, baltarusiui pradėta administracinės bylos teisena. Jam gresia bauda nuo 2000 iki 5590 eurų. Šią bylą nagrinės teismas, kuris taip pat gali konfiskuoti automobilį „VW Passat“.

Baltarusį po apklausos pasieniečiai paleido, įteikę jam šaukimą atvykti į teismą. Cigaretės ir automobilis saugomi Tverečiaus pasienio užkardoje.

Nuostoliai dėl lydekų

Gruodžio 22 d. Dysnų ežere sulaikyti 3 asmenys, viršiję leistinus sugauti lydekų kiekius. Nustatyta, kad 2 žvejai pagavo po 2, o vienas – 4 lydekas virš leidžiamo paimti skaičiaus. Iš viso sulaikyti asmenys buvo sugavę 17 lydekų. Pagal Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisykles, vienas žvejys gali sugauti ir pasiimti 3 lydekas, kurių bendras svoris yra ne didesnis kaip 5 kg. Už šiuos pažeidimus asmenys turės atlyginti 1160 eurų siekiančią gamtai padarytą žalą. Atlyginus žalą, asmenims bus taikomos administracinės nuobaudos. Pažeidėjai sulaikyti po to, kai buvo gautas pranešimas apie vykdomą lydekų žvejybą, kuriuos metu galimai viršytos lydekų sugavimo normos.

Praneša ugniagesiai gelbėtojai

Gruodžio 24 d., 12.51 val., ugniagesiai iškviesti į Kazitiškį. Ten, Žaliojoje g., gyvenamojo namo rūsyje, plastikiniame kibire degė žarijos. Aprūko patalpos. Įvykis tiriamas. 

Gruodžio 25 d., apie 20.05 val., pranešta apie degantį gyvenamąjį namą Galalaukių k. (Didžiasalio sen.). Atvykus ugniagesiams, pastatas degė atvira liepsna. Sudegė stogas, išdegė trečdalis pastato (koridorius, virtuvė, vonios patalpa), kita dalis supilta vandeniu. Įvykis tiriamas. Name gyvena šeima, kurioje keturi mažamečiai vaikai. Laimei, gaisro metu namuose nieko nebuvo, visi buvo išvykę.

Per Kalėdų šventes ugniagesiai gelbėtojai kelis kartus vyko pašalinti ant kelio važiuojamosios dalies nuvirtusių medžių. Gruodžio 24 d. vykta į Palūšę, gruodžio 26 d. medžiai šalinti Vidiškėse, Vėlionių k. ir Ignalinoje prie kapinių.

Mirtys

Gruodžio 20 d., apie 9.53 val., savo namuose Didžiasalyje, Karalyčios g., rastas mirusio 45-erių vyro kūnas be išorinių smurto žymių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Gruodžio 22 d., apie 16.35 val., Ignalinoje, Atgimimo g. bute rastas 35-erių vyro kūnas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje