Skip to content

2019-ieji Ignalinos NT rinkoje: spartus augimas ir rekordiniai butų pardavimai

Mindaugas SAMKUS (VĮ „Registrų centras“ atstovas spaudai)

Praėję metai Ignalinos krašte pasižymėjo išskirtiniu nekilnojamojo turto (NT) rinkos augimu, o susumavus visus per metus parduotus butus paaiškėjo, kad buvo pasiektos istorinės aukštumos. 

„Šiandien jau drąsiai galime teigti, kad NT sandorių rinka 2019 m. visoje Lietuvoje pademonstravo išskirtinius ir seniai matytus skaičius. Įregistruotų butų, gyvenamųjų namų ir žemės sklypų sandorių skaičius praėjusiais metais buvo didžiausias per pastarąjį dešimtmetį. Ypatingai džiugu augimą matyti ne tik didžiausiuose šalies miestuose, tačiau ir šalies regionuose“, – apibendrindamas NT sandorių rinkos duomenis sako Registrų centro Duomenų atvėrimo skyriaus vadovas Paulius Rudzkis.

Visoje Lietuvoje per 2019 m. įregistruota per 134 tūkst. pirkimo-pardavimo sandoriais perleistų įvairių rūšių NT objektų, arba 7 proc. daugiau nei 2018 m. (125 tūkst.), tarp jų beveik 36 tūkst. butų (5 proc. daugiau nei užpernai) ir beveik 12 tūkst. individualių gyvenamųjų namų (8 proc. daugiau).

Ignalinos rajono savivaldybė pernai pasižymėjo rekordiniu parduotų butų kiekiu – viso per metus šiame krašte savininkus pakeitė beveik 115 butų, arba net ketvirtadaliu daugiau nei 2018 m. Čia taip pat naujus savininkus surado ir per 100 gyvenamųjų namų, jų skaičius per metus ūgtelėjo 17 proc.

Registrų centras yra pirminis duomenų šaltinis, galintis pateikti objektyvią ir aktualią informaciją apie šalies NT tendencijas, verslo aplinką. Tiriant Lietuvos NT rinkos aktyvumą, apibendrinami NT sandorių duomenys, kuriems priskiriamas pirkimas iš fizinių ar juridinių asmenų, varžytynėse, lizingu ar išsimokėtinai ir kt., nepriskiriami – valstybinės žemės pirkimo sandoriai.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje