Skip to content

Paskutinio Paliesiaus dvarininko palikuonė koncertuos Paliesiuje

MI informacija

Meilės dieną Paliesiaus dvare lankysis ypatinga viešnia, dainininkė Viola Brzezinska – paskutinio Paliesiaus dvarininko Raimundo Brzezinskio palikuonė. Šios Lenkijoje itin žinomos atlikėjos pasirodymas Paliesiaus dvare simboliškai apjungs praeities istorijas su dabartimi ir sušildys PASAGOS akustiką jausmingomis melodijomis. 

Dar būdama maža mergaitė, Viola dainuodavo visur – jos scena tapdavo žaidimų aikštelės, mokyklos lenta, ligoninės palata, bažnyčia… Pradinėje muzikos mokykloje ji išmoko groti v,iolončele ir fleita. Taip pat lankė vidurinę muzikos mokyklą Varšuvoje. Būdama 17 metų Viola mokėsi vokalo paslapčių ir tobulino savo muzikinius įgūdžius pas vieną populiariausių vokalo mokytojų Lenkijoje Elzbietą Zapendowską. 

Pirmą kartą į didžiąją sceną žengė televizijos talentų šou „Szansa na sukces“ (liet. vert. Sėkmės tikimybė), kur jos puikus pasirodymas laimėjo pirmąją vietą. 1995 m. Viola laimėjo pirmąją vietą Nacionalinėje lenkų dainų šventėje Opolėje ir kartu su Edyta Geppert ir kitais jaunais atlikėjais išvyko į Izraelį įrašyti dainų, kurias per Kalėdas transliavo Lenkijos televizija. Tais pačiais metais Viola buvo pakviesta atstovauti Lenkiją Eurovizijos dainų festivalyje.

2001 m. Viola buvo apdovanota didžiuoju prizu jaunųjų talentų festivalyje Rawa Mazowieckoje. Tais pačiais metais jai atiteko vieno geriausio lenkų džiazo meistrų Jan Ptaszyn Wroblewski garbingas paminėjimas džiazo konkurse Lodzėje. Violos balsas skamba tokių filmų garso takeliuose kaip „Spona“, „Amok“, „Towar“, „Haris Poteris“, „Rožinė pantera“. Ji bendradarbiavo su Robert Janson įrašant jo solo albumą pavadinimu „Trzeci wymiar“. 

2000 m. Viola tapo Saruel soliste. Jie kartu įrašė keletą albumų ir koncertavo įvairiose Lenkijos vietose, taip pat Italijoje, Portugalijoje ir Vokietijoje. Taip pat Viola bendradarbiavo su Marcin Pospieszalski, Justyna Steczkowska, Chris de Burgh, David Mac Donald. 2008 m. gegužę buvo išleistas pirmasis jos solinis albumas „Przystań“. Tų pačių metų birželį ji įrašė muzikinį vaizdo klipą dainai „Druga po Bogu “. Viola koncertuoja visoje Europoje (daugiausia Prancūzijoje, Vokietijoje, Lietuvoje, Vengrijoje, Italijoje), taip pat Kanadoje ir JAV. Ji yra labai patyrusi vokalo mokytoja ir dažnai kviečiama į vokalo dirbtuves įvairioms žmonių grupėms. Du jos mokiniai laimėjo prizines vietas reikšminguose Lenkijos vaikų dainų festivaliuose. Koncertas organizuojamas bendradarbiaujant su Lenkijos institutu Vilniuje, rašoma pranešime spaudai. Šia proga pateikiamas atlikėjos interviu. 

– Esate paskutinio Paliesiaus dvaro savininko Raimundo Brzezinskio giminaitė. Papasakokite ką Jums reiškia toks istorinis ryšys su Lietuva ir dvaru? 

– Raimundas Brzezinskis buvo mano dėdė, mano prosenelio Romualdo Brzezinskio, pirmojo Paliesiaus dvaro savininko, sūnus. Deja, neturėjau galimybės susitikti su savo proseneliu asmeniškai, tačiau iš savo dėdės girdėjau, kad jis buvo geras, dosnus ir malonus žmogus. Dėl to aš sieju Lietuvą su savo šeimos palikimu, nuostabiu seneliu ir puikiu Paliesiaus dvaru. 

– Kaip keitėsi Jūsų santykis su muzika ir dainavimu nuo tada, kai buvote maža mergaitė? 

– Kiek save prisimenu, visada norėjau būti profesionali dainininkė. Mano mama pasakojo, kad būdama trejų jau rengdavau koncertus su savo choreografija. Visada mylėjau muziką, dainuodama atsigaunu, todėl džiaugiuosi, kad galiu iš to pragyventi ir dainavimui atiduoti visą savo širdį. 

– Kokios yra, Jūsų nuomone, geros dainos sudedamosios dalys?

– Graži melodija, prasmingi žodžiai ir nepriekaištingas atlikėjas. 

– Reikšmingiausias koncertas ar projektas Jūsų gyvenime?

– Svarbiausias ir nepamirštamas – TV talentų šou „Szansa na sukces“ (liet. vert. Sėkmės tikimybė) laimėjimas ir Lenkijos dainų festivalio Opolėje laimėjimas. 

– Išties, esate daugelio konkursų laureatė. Ką Jums šie laimėjimai reiškia? 

– Labai daug. Dėl šių laimėjimų aš dainuoju iki šiol. (šypsosi) 

– Kas jus įkvepia? 

– Gyvenimas yra pats didžiausias mano įkvepėjas. 

– Pasidalinkite, kuo koncertas Paliesiaus dvare bus ypatingas?

– Labai laukiu šio koncerto! Dainuoti Paliesiaus dvare man bus didžiulė garbė. Dainuosiu iš širdies gelmių. O man asmeniškai šis koncertas bus kelionė laiku į savo šeimos istoriją.

Asmeninio albumo nuotr.

Parengta pagal 15min.lt

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje