Skip to content

Pagiriamasis žodis kovotojams

Žiemos vis nėra ir nėra. Užtat ta mergytė, jau panele patapusi, kuri ragina su gamta kovoti, užpatentavo savo vardą. Todėl aš ir neminiu jo, nes nežinia, ar nereikės už kiekvieną paminėjimą nesavanaudei kovotojai sumokėti. 

Štai kur nuostabus pavyzdys, kaip „biznelį“ daryti. Nors čia jau nebe „biznelis“, čia jau milijonais kvepia. Ką gi, ne veltui paskui tą panelę visur būrys patarėjų sekioja, visus juos išlaikyti reikia. Šis užpatentavimas irgi ne be patarimo atsirado. 

Nemokamai tik panelės sekėjai mitinguoja, bet ir tai ne savaitgaliais, o penktadieniais. Bent jau į pamokas nereikia nueiti. Kam tokiems mokslai, politikams jie nereikalingi: kaip ta panelė pasipiktino, kai jai buvo pasiūlyta pradžioje pasimokyti. O jos patarėjai patenkinti kikeno: gerai panelė atrėžė tiems milijonieriams, kurie, gamtą niokodami,  milijonus susikrovė. 

Suprantama, kvaileliams lengviau ant ausų makaronus kabinti. Juoba politikoje ne vien kvailiai, neapsieinama joje be patarėjų, kuriuos anksčiau pilkaisiais kardinolais vadindavo. Dabar jie dar pilkesni, dar labiau nematomi.

Kas tuo atšilimu gali džiaugtis? Nebent kokios stirnos, kurios šiemet nusipenėjusios vaikšto. O tuo jau vairuotojai piktinasi. Sako, anksčiau stirnos buvo kaip stirnos, o dabar su tokia susiduri – vos ne kaip su briedžiu. Nežinau, ar tai tiesa, iki šiol Viešpats mane nuo tokio dalyko saugojo. Vilkams gyvenimas irgi geresnis, nes ėdalo daugiau. Ir vilkiukų bus daugiau, nes gamtoje taip jau sutvarkyta. Vilkiukus reikės mokyti medžioti, o lengviausias grobis vilko gyvenimo pradžioje – avis.  

Vilkų gynėjai sekmadienį piketą surengė – nereikia jų medžioklės limito didinti. Visokių gynėjų yra, bet kažkodėl negirdėjau, kad kokie nors avinų gynėjai protestuotų. Tie, kas tas avis augina – čia suprantama, bet juk ir avių kokiems nors avinams turėtų būti gaila: taigi vilkai jas gyvas dantimis drasko. Kalbėdami apie tai, kaip žiauru vilką nušauti, jie pasirengę pasriūbauti, o kai avys draskomos, prieš tai jų neužmigdžius, niekas neprotestuoja.

Taip, neužmigdžius. Juk gyvūnų gynėjai įsitikinę, kad gyvų padarų žudymas senoviniu būdu yra barbariškas. Koks nors naminis padarėlis turi būti veterinaro užmigdomas. Apsieita be veterinaro – už tai turi būti baudžiama, kaip už žiaurių elgesį su gyvūnais, tai yra, labiau negu už žiaurų elgesį su žmogumi.

Dabar galvoju – ar negali manęs nubausti už tai, kad aš į pelėkautus įkliuvusią pelę pliauska pribaigiau. Gal reikėjo ją vežti užmigdyti? Na, gal dar pelių globėjų organizacijos pernelyg silpnos, gal dar apsieis. Bet dėl viso pikto – aš apie tai nerašiau.

Bet aš nuo atšilimo pradėjau. Taigi sekmadienį socialiniai tinklai, kaip dabar madinga sakyti, ūžė: Vilniuje Nerimi plaukė kažkoks vyras, ir dauguma „internautų“ ginčijosi, ar tai ne Seimo „fizrukas“ uoliai sveiksta. Gerai, kad tie tinklai „virtualūs“, kitaip tikrai nebūtų apsieita be santykių aiškinimosi ir kraujo praliejimo.   

Galop plaukikas pats iš Neries išlipo, kaip tik prie buvusios blaivyklos. Gal senu įpročiu, kas žino. Bet tada, dideliam nusivylimui, paaiškėjo, kad tai ne didysis ligonis, ir visi feisbukai apsiramino.

Bet vis dėlto, jeigu manote, kad kovoje su gamta bus apsiribota pašnekėjimais, labai apsirinkate. Ekonomistai, kurių taip nemėgsta ta panelė, sako, kad su ta kova susijusio ekonomikos pakilimo, apie kurį šneka politikai, nebus. Atvirkščiai, bus nuosmukis. Visų pirma brangs elektra, kuriai gaminti nebebus galima naudoti „nešvaraus“ kuro, o tada jau ir visa kita.

Tuo tarpu vienas „vidutinio dydžio“ Kinijos miestas į atmosferą išmeta tiek teršalų, kiek vidutinė Europos valstybė. Kinija kovoti nežada. Kaip ir kitos Pietryčių Azijos šalys, kaip ir Afrika, Pietų Amerika… Tik nesakykite, kad kovotojai su gamta – kažkokie Don Kichotai. Svarbu laiku užpatentuoti kad ir savo vardą, ir gali ramiai kovoti. O jei neturi ką patentuoti – bent šiluma pasidžiauk.

Aplinkos ministerijos nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje