Skip to content

Dėl „Nepriklausomybės taurės“ kovėsi keturių valstybių jaunimas

Praėjusį savaitgalį, vasario 8–9 d., Ignalinos SPA centre vyko tarptautinis vaikų salės futbolo turnyras NEPRIKLAUSOMYBĖS DIENAI PAMINĖTI. Jame dalyvavo 16 komandų (daugiau nei 170 dalyvių) iš Lietuvos, Latvijos, Ukrainos ir Kaliningrado (Rusija). Turnyrą organizavo Ignalinos kultūros ir sporto centro sporto skyrius su Lietuvos gatvės vaikų ir jaunių futbolo asociacija ir FK „Trakai“.

Pasak turnyro organizatorių, pati idėja kilo iš noro judėti pirmyn. „Žiūrint bendrai, tai susitikimo tikslas populiarinti futbolą, propaguoti sveiką gyvenseną, skatinti gyventojų užimtumą per sportinę veiklą ir galiausiai išaiškinti stipriausias turnyro komandas, tačiau patys vaikai tai suvokia kaip smagiai praleistą laiką, naujų draugų, patirčių, savęs įsivertinimo ir motyvacijos stiprinimo reiškinį“, – sako vyr. sekretorius Genrikas Rudakas. 

Šeštadienio rytą į Ignaliną atvyko komandos iš Trakų, Vilniaus, Druskininkų, Vilkijos, Švenčionių, Švenčionėlių, Panevėžio, Elektrėnų, Ukrainos, Kaliningrado, Latvijos.

„Turnyras vyko dviejose amžiaus grupėse: I grupė – vaikų gim. 2007 m. ir jaunesni, II grupė – vaikų gim. 2008 m. ir jaunesni. Žinoma, mano treniruojamiems, kaip, beje, ir kitiems vaikams, labai rūpėjo pamatyti kur kas daugiau patirties futbole turinčių Ukrainos ir Kaliningrado futbolo klubų jaunuosius žaidėjus. Jų technika labai praturtino mūsų vaikų patirtį. Kita vertus, vaikai, susitikdami tarptautinėse žaidynėse su kitų šalių atstovais, realiai pajuto kultūrinius skirtumus. Vakare po varžybų vieni kitiems, nors ir vaikiškai, bet pasakojo, kaip jie supranta, kas vyksta pasaulyje, jų šalyse“, – sako Ignalinos KC komandos treneris Tadas Bernotas.  

Turnyre dalyviai pagal amžių buvo suskirstyti dar ir į A ir B pogrupius. Iš kiekvieno pogrupio po dvi komandas išėjo į pusfinalius, kurie tęsė kovą dėl apdovanojimų. 2007 m. pusfinalyje susitiko Vilniaus FK Rabona ir Vilkija (2:1) bei Panevėžys ir Ukraina (1:2). Finale dėl trečios vietos kovėsi Panevėžys ir Ukraina (4:1), o dėl I vietos Ukraina ir Vilniaus FK Rabona (2:0). Pirmoji „Nepriklausomybės taurė“ iškeliavo į Ukrainą. 

2008 m. pusfinalyje susitiko Panevėžio FA1 ir Kaliningradas I (5:1) bei Vilniaus FK Rabona – Kaliningrado II (1:0). Finale dėl III vietos susigrūmė Kaliningradas I ir Kaliningradas II ir po baudinių Kaliningradas I laimėjo rezultatu 7:6. Dėl I vietos varžėsi Panevėžio FA1 ir Vilniaus FK Rabona (1:0). „Nepriklausomybės taurė“ iškeliavo į Panevėžį. 

Geriausias 2007 m. vartininkas Vilniaus FK Rabona Domas Čekavičius, o geriausias žaidėjas – ukrainietis Georgijus Golomaga. Geriausias 2008 m. vartininkas Kasparas Grigas iš Panevėžio, o geriausias žaidėjas – Kaliningrado I komandos narys Matvejus Ivanecas. 

Ignaliniečiai galutinėje įskaitoje, susitikę su Trakų komanda, liko VII vietoje.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje