Skip to content

Rajono valdžią supurtė 2,78 prom. stiprumo skandalas

Jau penktadienio pavakarę Ignalinoje ėmė sklisti daugelį šokiravusi žinia, kad kažkas iš rajono savivaldybės valdininkų įkliuvo girtas už vairo. Ne rajono teritorijoje, o kažkur kitur. Mat kai kuriuose interneto portaluose (15min.lt, etaplius.lt, tv3.lt, kauno.diena.lt ir kitur) pasirodė štai tokia informacija: „Šiandien (vasario 14 d. – red.) popietę kelyje Molėtai–Vilnius pareigūnams įkliuvo girtas automobilį vairavęs Ignalinos savivaldybės darbuotojas. 12.20 val. Vilniaus r., kelyje Molėtai–Vilnius, ties Nemenčinėlės kaimu, sustabdytas nuosavas automobilis „Ranault Clio“. Paaiškėjo, kad jį vairuoja neblaivus Ignalinos savivaldybės darbuotojas. Vyrui nustatytas 2,78 promilės girtumas. Jis uždarytas į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas“. Beje, kaip pastebėjote, incidentas įvyko darbo metu.

Žinoma, visiems rūpėjo atsakymas į klausimą – kas tas darbuotojas? Iš automobilio markės ir nurodytų gimimo metų greitai buvo identifikuota, kad galimai tai rajono mero pavaduotojas Manfredas Žymantas. Ši žinia tarp ignaliniečių sklido vis greičiau ir garsiau, šeštadienį, ko gero, jau nebuvo jos negirdėjusių. Privačiuose pokalbiuose tai pripažino ir kai kurie kiti aukštos rajono valdžios atstovai. Prasidėjo antras šios istorijos, kokios rajone nepriklausomybės metais dar nebuvo, etapas – tarsi kortų pasjansas imtos dėlioti tolesnės galimos situacijos. O jų gali būti pačių įvairiausių. Taigi, padėliokim ir mes, kas būtų, jeigu būtų.

Pirma, jei jau ši yla išlindo iš maišo, laukiama logiško ir vyriško šioje situacijoje vicemero poelgio – atsistatydinimo ir pareigų. Antraip ponas Manfredas liks nesuprastas. Antra, galimai neišvengiamas bus teismo verdiktas, o įgijus teistumą, Vyriausioji rinkimų komisija M. Žymantą taip pat neišvengiamai pašalintų iš rajono tarybos narių. Bet yra vienas būdas išvengti biografijoje žymos „teistas“ ir atsipirkti tik nemenkomis baudomis – tai kieno nors teisme laidavimas už jį. Trečia, galimas senas patikrintas triukas – galimai susirgti, ilgai turėti nedarbingumo lapelį, per tą laiką ieškant išeities iš situacijos, kol ją visi pamirš. Ką pasirinks vicemeras, bus matyti jau greitai.

Atvirai tariant, kažkiek gaila, kad tai galimai atsitiko su vicemeru, nes jis buvo (dar yra) vienintelis rajono valdžios piramidėje, su kuriuo galima normaliai kalbėtis. Bet čia, kaip toj dainoj – nieks kits čia nekalts… Žinoma, glumina ir ryžtas tokiame girtumo laipsnyje leistis kelionėn į Vilnių. 

Šis skandalas rimtai sudrebino rajono valdžios piramidę. Vicemerui pasitraukus iš pareigų, reikės naujo žmogaus į šį politinio pasitikėjimo postą. Vicemeras renkamas tik iš rajono tarybos narių, o socdemų stovykloje kandidatų pasirinkimas menkas. Tad laukiam, žiūrim…

P. S. Vakar tapo aišku, kad M. Žymantas garbingai pasirinko pirmą prielaidą – rajono merui atsiuntė prašymą atleisti jį iš pareigų, tad trečio varianto jau nebus. Vicemerui iškelta baudžiamoji byla, laukia teismas. Jo atsistatydinimą ketvirtadienį vyksiančiame rajono tarybos posėdyje svarstys taryba. M. Žymantas pasiprašė neapmokamų atostogų.

Stasio ŽUMBIO („Vakaro žinios“) nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje