Skip to content

Šeši daiktai patogesniam keliavimui

MI informacija

Jeigu mėgstate keliauti arba norite pradėti tą daryti – turite žinoti, kaip svarbu yra keliauti patogiai. Net, jeigu esate studentiško keliavimo atstovai, pažinti svečią šalį ir mėgautis laiku ten, kai esate neišsimiegoję, pavargę arba kamuojami nepatogumų – nesmagu. Dėl to reikia optimizuoti savo kelioninį bagažą ir vežtis tuos daiktus, kurie kelionėje pravers bei padidins kelionės komfortą. Tam, kad jūs žinotumėte, kas kelionėje reikalinga, o kas ne – paruošėme straipsnį ir pristatome šešis daiktus, patogesniam keliavimui.

Gera kuprinė, patogus krepšys ar lagaminas

Priklausomai nuo savo kelionių pobūdžio (pažintinės, poilsinės, darbo reikalais…) turite turėti ir atitinkamą krepšį, kuprinę ar lagaminą.

Kuprinė reikalinga visur ir visada. Moterims geras atitikmuo yra rankinė, tačiau ji tiks kurorte arba mieste, o žygyje kalnuose arba nors kiek ekstremalesnėmis sąlygomis tiks tik patogi, galbūt net turistinė kuprinė. Ją rinkitės talpią, geriausia – su bent keliais skyriais. Kelionėms po miestą arba labiau urban teritorijas pravartu turėti ir išmaniąją kuprinę, kurioje galima krautis savo telefoną ar kitą elektroninį įrenginį.

Krepšys praverčia kompiuteriui, planšetei ar svarbiems dokumentams, tačiau ilgame žygyje pėsčiomis ar be transporto – labai paskaus pečius ir rankas jį nešiojant. 

Lagaminas – didžiausias, tačiau taip pat labai svarbus daiktas. Jo didžiausia nauda atsiskleidžia poilsinėse kelionėse. Visgi jis kainuoja daugiausiai, turi būti patvarios konstrukcijos, geriausia, kad turėtų patogius ratukus ir rankeną.

Išsirinkite nebrangų, patogų ir kokybišką čia: https://www.varle.lt/kelioniniai-krepsiai-lagaminai/

Gertuvė, termosas

Medikai ir ekspertai pastebi – kuo „didesnis“ keliautojas, tuo dažniau jį ar ją kamuoja dehidratacija. Būnant po kaitria saule arba daug judant – organizmas netenka be galo daug energijos ir skysčių. Per dieną reikia išgerti kone 2l vandens (priklausomai nuo svorio), o kelionėse, kada fizinis aktyvumas didesnis, o prakaituojame taip pat daugiau – vandens reikia nuolat.

Turėkite gertuvę (su filtru arba be) arba termosą, kuriame laikykite vandenį, sultis arba arbatą. Venkite saldintų gėrimų, nes jie tik skatins troškulį ir, taip pat kaip kava – skatins bėgti į tualetą.

Striukė/megztinis arba kuprinė su slaptu skyriumi

Jeigu keliaujate į gamtą – tai negresia, tačiau beveik visuose didžiuosiuose miestuose galite tapti nedorėlių kišenvagių aukomis. Ypač Brazilijoje, Meksikoje ar kitose Pietų Amerikos šalyse klesti vagystės, tiesiog iš rankų. Vakarų Europoje ar JAV kišenvagiai subtilesni, bet kelionių agentūros, vietiniai ir gidai pataria pinigų ir dokumentų niekada nelaikyti vienoje vietoje, kada lankotės vietoje, kur daug turistų ir vietinių.

Nuo nemalonių vagysčių gali apsaugoti striukė ar kitas drabužis bei kuprinė su slaptomis kišenėmis, prie kurių kišenvagiai neprieitų. Ten laikykite grynų pinigų bei kai kuriuos dokumentus, bet ne viską.

Išorinė baterija

Dabar daug kas keliauja tik su išmaniuoju telefonu. Į keliones vis rečiau leidžiasi kameros ar fotoaparatai. Dėl to reikia ir labai naudinga turėti išorinę bateriją, kuri apsaugo nuo to, kad svečioje šalyje liksite „be ryšio“. 

Pirkti žemėlapį degalinėje, pusiau gestų, pusiau laužyta tarptautine kalba bandyti susišnekėti su praeiviais ar turizmo biuru irgi nebūtina, nes viską galima rasti internete… Pilnai pakrauta išorinė baterija gali leisti išmaniajam išsikrauti tris, keturis ar net daugiau kartų, tad nerimauti dėl gražiausių momentų įamžinimo ar viešbučio radimo tikrai nereikės.

Dezinfekuojanti priemonė rankoms

2020 m. pradžioje įsisiautusi COVID-19 viruso epidemija ne vieną žmogų privertė sunerimti. Tačiau ši liga tėra viena iš daugelio, kuria galima užsikrėsti. Net ir menkiausias musės įgėlimas safaryje, džiunglėse ar kontaktas su sergančiu žmogumi viešajame transporte užsienyje gali susargdinti jus kokia nors nemalonia liga.

Dėl to svečioje šalyje reikia daug labiau saugotis ir gerbti savo bei kitų higieną. Po kelionės viešuoju transportu, kaip ir Lietuvoje – turėtumėte nusiplauti rankas. Tačiau ne visada tam yra proga, todėl geriausia turėti dezinfekcinės priemonės rankoms, kad nesuteiktumėte sąlygų ligoms jus nukauti.

Kelioninė pagalvė

Už mažiau nei dvidešimt eurų galite įsigyti pripučiamą pagalvę, kuri leis daug patogiau išmiegoti sėdint autobuse, traukinyje ar lėktuve. Geriausia, kad galėsite išvengti nepatogių momentų, kada pabundate atsirėmę į nepažįstamą keleivį(-ę)…

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje