Skip to content

Ignalinos medikų istorijoje tašką padėtų tik Teismas

Darbe taip pat vadovybė žinojo apie mūsų keliones, bet kadangi nebuvome šalyje, kuri įrašyta draudžiamųjų sąraše, niekas neprieštaravo mūsų buvimui gydymo įstaigose. 

Kovo 16 d. aš išėjau į darbą VšĮ „Ignalinos rajono poliklinika“. Su niekuo nekontaktavau, tik išrašiau keletą nedarbingumo lapelių dėl karantino tėvams, pasiliekantiems namuose su vaikais. 

Į Visagino ligoninę nevykau. Su niekuo nekontaktavau, bet išvažiavau į Švenčionis. 

Pirmadienį vyras buvo darbe, UAB „Ignalinos sveikatos centras“, kur priėmė kelis pacientus. 

Daugiau kontaktų neturėjo. Darbo laiką abu atidirbome ir išėjome namo.

Vėlai vakare pranešė, kad įvedamas karantinas visiems, nes pasikeitė vyriausybės nurodymas. Ir mes jau nuo antradienio buvome saviizoliacijoje namuose. 

Mes jautėmės gerai ir per daug nesijaudinome, tačiau bendravome telefonu su draugais, kurie keliavo drauge su mumis. Aš paskambinau jiems. Moteris, gyvenanti Klaipėdoje, pasijuto blogiau. Vėliau ji informavo, kad jos ir vyro koronaviruso testas teigiamas. 

Aš iškart paskambinau telefonu 1808 ir jiems viską papasakojau. Nors jautėmės puikiai, paprašiau, kad leistų atlikti testą ir mums, nes abu pagal amžių esame rizikos grupėje. Mums buvo atsiųstas transportas ir pervežti į Vilnių, į Santaros klinikas testui atlikti. 

Gavus teigiamą testo dėl koronaviruso atsakymą, mūsų paklausė, ar turime galimybę saviizoliuotis namuose. Žinoma, mes turime, bet paprašiau, kad leistų likti ligoninėje, kadangi, kaip minėjau, priklausome rizikos grupei“, – telefonu pasakojo medikė (pokalbio įrašas išsaugotas). 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje