Skip to content

Buvo buvo, kaip nebuvo

Jei tikitės, kad seksiu K. Kubilinsko pasakas – nuvilsiu Jus. Nes sumojau pasidalyti šiokiomis tokiomis įžvalgomis, pamąstymais apie galimai suluošintas mūsų tautiečių dūšias. Ne todėl, kad norisi užversti jus negatyvo lavina. Tikrai ne. Mėgaukitės pavasariu, gražiu oru, bet nepamirškite pamąstyti ir kaip jūs elgtumėtės kritiniu atveju: atvertumėte dūšią, raudotumėte, slėptumėtės, išsisukinėtumėte ar bandytumėte taisyti klaidas. Stebėtis pavargome ir kalbėti apie tą patį pavargome, bet… koronavirusas, tikėkime, pasitrauks, tačiau tie, kurie liksime gyvi, gyvensime tarp tų pačių žmonių. Paradoksalu, tačiau būtent šis į mūsų gyvybes besikėsinantis virusas ir atveria mums akis. 

Labai nesinori braidyti po tą patį purvyną, bet pasilikti jo viduryje taip pat nesinori, reikia sukaupti jėgas ir išbristi. Grįžtu prie medikų šeimos, užsikrėtusios koronavirusu. Jų istoriją perpasakojo galybė liudininkų, savo nuomonę išsakė ir patys medikai, tačiau nepasidarė aiškiau, o priešingai – dar liūdniau. Paaiškėjo, kad galimai į melą įklimpome visi iki ausų, o baisiausia suvokti, kokie žmonės esą vadovaujančiųjų postuose. 

Pirmoje savo rašytoje žinioje perpasakojau Ignalinos medikės, grįžusios su vyru iš kelionės su 8 medikų grupe, „nuotykius“ po kelionės iki teigiamo koronaviruso testo paskelbimo. Minėta, jog gydytoja lankėsi Visagino ligoninėje, kad antradienį buvo darbe Ignalinos rajono poliklinikoje. Netrukus ta informacija buvo paneigta ir atstovų iš Visagino, ir pačios medikės, ir Ignalinos poliklinikos administracijos. Paviešinome ir tai. Tačiau jau netrukus po straipsnio pasipylė liudininkai, vėl ir vėl liudijantys priešingus faktus.

Ignalinos poliklinikos medikų nuomone, galimai antradienio rytą koronavirusu užsikrėtusi gydytoja vėl atėjo į darbą, kur poliklinikos registratūroje, esant nemažam būreliui pacientų ir įstaigos darbuotojų, esą garsiai akcentavo, jog jos bijoti nereikia, kai šie jau ir be oficialių patvirtinimų galimai nerimavo dėl gydytojos savijautos. 

Žinia iš Visagino dar labiau suglumino. Pasirodo, ir čia, mūsų nuomone, medikai susipainiojo. Mat, vienas medikas galimai sutiko minėtą gydytoją iš Ignalinos Visagino ligoninės fojė ir pokalbis vyko ne apie pražydusias žibutes, o paskui esą gydytoja vis tiek pakilo į Vaikų ligų skyrių, bet dirbti jai buvo uždrausta, tačiau skyriaus vedėja galimai neigia mačiusi medikę iš Ignalinos. Regis, galimai Visagino ligoninėje kilo nesutarimų tarp dviejų medikų, mat vienas mato galimai šalia esantį žmogų, su kuriuo bendrauja, o kitas – galimai nemato. 

Ir čia galimai taškus sudėjo Visagino ligoninės administracija. Oficialiuose šaltiniuose, t. y. Ignalinos medikų pateiktuose maršrutuose (žr. lentelėje) neminima, kad jie buvo Visagine. O jei jie nepaminėjo, vadinasi ir nebuvo. Jie net ir parduotuvėje duonos nebuvo visas dienas, grįžę po ilgos kelionės.

Taigi, Visagino savivaldybė, galimai informuota Visagino ligoninės administracijos, savo interneto svetainėje paskelbė: „Socialiniuose tinkluose plintant informacijai apie koronavirusu užsikrėtusius medikus iš Ignalinos, Visagino savivaldybės administracija informuoja, kad minėti gydytojai Visagino ligoninėje nesilankė, pacientų priėmimo nevykdė. Prašome gyventojus atsakingai platinti informaciją socialiniuose tinkluose, neskleisti nepatvirtintos informacijos.“

Tačiau tai galimai neužgesina aistrų Visagino ligoninėje tarp pačių medikų, o, juolab, tarp Visagino ir Ignalinos gyventojų, kurie dviprasmiškai vertina tokį įstaigų ir valdžios atstovų žingsnį. Juolab, kai Ignalinos r. meras ir savivaldybės administracija tuoj pat ėmėsi iniciatyvos, kad būtų išaiškinta situacija, atskleistas melas ir neslepiama tiesa.

Vardan teisingumo ir išaiškinimo, kas iš tikrųjų vyko, kas melavo ir kas negarbingai bei neatsakingai elgėsi piliečių atžvilgiu, visa turima informacija perduota asmeniškai Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro vadovui Aurelijui Verygai. Tikimės, jie sugebės rasti būdų atskleisti teisingumui, jei jau patys įklimpome iki ausų. O kaip paskui turėsime gyventi, jei liksime gyvi po koronaviruso bangos, kaip pasitikėsime vieni kitais, ypač tais, kurie esą turėtų gelbėti gyvybes ir yra atsakingi už žmonių gerovę ir saugumą. 

47 atvejis. Patvirtintas 2020-03-20 (Ignalina)

  1. Asmuo 2020-02-28/2020-03-14 Lankėsi Dominykos Respublikoje.
  2. 2020-03-13 23 išskrido iš Dominykos į Helsinkį (atskrido apie 14.30, 2 val. laukė oro uoste lėktuvo reiso į Vilnių)
  3. 2020-03-14 apie 18 val. atskrido į Vilniaus oro uostą (atskrido 11 asmenų grupė).
  4. 2020-03-14 18.30 nuosavu automobiliu grįžo namo į Ignaliną.
  5. 2020-03-14/15 praleido namie Ignalinos m., jokių kontaktų neturėjo.
  6. 2020-03-16 dirbo UAB Ignalinos sveikatos centre ir Švenčionių PSPC.
  7. Nustatyta 17 kontaktinių asmenų (namų kontaktinių nenurodė)

48 atvejis. Patvirtintas 2020-03-20 (Ignalina)

  1. Asmuo 2020-02-28/2020-03-14 Lankėsi Dominykos Respublikoje.
  2. 2020-03-13 23 išskrido iš Dominykos į Helsinkį (atskrido apie 14.30, 2 val. laukė oro uoste lėktuvo reiso į Vilnių)
  3. 2020-03-14 apie 18 val. atskrido į Vilniaus oro uostą (atskrido 11 asmenų grupė).
  4. 2020-03-14 18.30 nuosavu automobiliu grįžo namo į Ignaliną.
  5. 2020-03-14/15 praleido namie Ignalinos m., jokių kontaktų neturėjo.
  6. 2020-03-16 dirbo VšĮ Ignalinos r. poliklinikoje ir budėjo Švenčionių ligoninėje.
  7. Nustatyti 7 kontaktiniai asmenys (namų kontaktinių nenurodė).

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje