Skip to content

Kaip griuvo norai, viltys ir titulai

MI informacija

Žlugo socdemų pastangos išrinkti mero pavaduotoją

Apie vicemero rinkimus politikuojama jau du mėnesiai. Valdantieji, sulaužę koalicijos sutartį į visus postus rinkti tik savus, į vicemero postą pasiūlė „valstietę“ Marijoną Lukaševičienę. Ši vardan šiltos kėdės išdavė savo partiją ir partiečius. Tačiau tokiu mero pasirinkimu pasipiktino ne tik opozicija, bet ir trys valdančiosios koalicijos nariai, įkūrę savo grupę ir pareiškę, kad už šią mero kandidatę jie nebalsuos. Kaip tarė, taip ir padarė. 

Tokioje situacijoje, kai buvo visiškai neaiškios jėgos, ilgai buvo lipdoma dauguma rinkimams, įvairiais būdais buvo „apdorojami“ net kai kurie opozicijos nariai, verčiant juos balsuoti kaip reikia merui, trukdė ir siaučiantis virusas, todėl tiek ilgai ir užtrukta su rinkimais. Vakar pagaliau surengtas rajono tarybos posėdis. Ne nuotolinis, o tikras, tarybos nariams dalyvaujant salėje, mat vicemeras renkamas slaptu balsavimu ir šis klausimas nuotoliniu būdu negali būti sprendžiamas. Vaizdelis salėje buvo neįprastas: visi su kaukėmis, pirštinėmis, sėdintys vienas nuo kito per atstumą, tarsi būtų susipykę…

Ir štai pertrauka balsavimui. Jame dalyvavo visi 21 rajono tarybos narys. Pagal savivaldybės statutą, kad vicemeras būtų išrinktas, reikėjo, kad už kandidatę balsuotų ne mažiau kaip 11 tarybos narių. Tačiau rezultatai buvo kitokie. Per galvas siekusi aukštos kėdės, kandidatė buvo „nuvainikuota“ ir pavaryta šalin. Balsavimo rezultatai: „už“ – 9, „prieš“ – 9, „susilaikė“ – 3. 

Dabar meras dar kartą gali siūlyti tą pačią kandidatūrą arba ieškoti naujos. Protingiausias būtų antras variantas, nes balsuojant už tą pačią norinčiąją, vargu ar rezultatas būtų kitoks.

Plačiau apie rinkimo peripetijas – kitame numeryje.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje