Skip to content

Muša asmeninius nuotolinių pamokų rekordus

MI informacija

Niujorke gyvenanti ignalinietė, buvusi „Mūsų Ignalinos“ bendradarbė, kompozitorė Simona Smirnova karantino metu muša asmeninius nuotolinių pamokų rekordus, o namuose, sako, jaučiasi kaip kūrybiniame erdvėlaivyje. Redakcija gavo eilinį jos laišką, kuriame ji rašo:

„Tikiuosi, kad viskas klostysis gerai. Tai buvo pusantro mėnesio, kurį daugiausia praleidau bute, namuose jaučiasi kaip kūrybiniame erdvėlaivyje. Iš namų aš transliavau tiesiogines laidas, eksperimentavau su savo lietuviškomis kanklėmis, įrašinėjau namų vaizdo įrašus. Džiaugiuosi galėdama pranešti, kad esu viena iš stipendijų gavėjų Niujorko kultūros reikalų departamente. Dotacija finansuoja mano naują kūrinį „Opera: nesenstantis nomadas“, kurio premjera įvyks 2020 m. žiemos pradžioje. 

Pradėjau bendrauti su savo atskirtomis meninėmis aistromis, tokiomis, kaip piešimas, poezijos rašymas ir skaitymas. Tai man atnešė naują įkvėpimo jausmą ir idėjas artėjančiam sezonui. Nors atrodo, kad balandį laikas sustojo, įvyko daug dalykų, kuriais norėčiau pasidalinti su jumis. Išeina naujas singlas „Liepų medis“. Tai a cappella ansamblio kompozicija, parašyta keturiems balsams: bosui, tenorui, altui ir sopranui. Kūrinyje, kaip įkvėpimo šaltinis, panaudotos dvi lietuvių liaudies melodijos „Turėja liepa“ ir „Eina Našlaitėlė“. Įdomus faktas, kad kūrinyje naudojau lietuvių kalbą, tačiau įraše dainavę dainininkai nėra lietuviai! 

Balandžio 25 d. Lietuvė žurnalistė Vita Ličytė iš manęs paėmė interviu apie internetines muzikos pamokas ir naują darbą Niujorke. Apie mane išėjo DRAUGO straipsnis. Tiems, kurie skaito lietuvių kalba, pasidalinau savo dienoraščio straipsniu apie keliones po Australiją ir Naująją Zelandiją. „Draugas“ – vienintelis lietuviškas dienraštis, leidžiamas užsienyje. Jis skaitomas ne tik JAV, bet ir Kanadoje, Pietų Amerikoje, Australijoje bei Europoje.

Pabaigai norėčiau pasidalyti knygos, kurią dabar skaitau, citata: „Šie keturi funkciniai tipai atitinka akivaizdžias priemones, kuriomis sąmonė įgauna savo orientaciją. Pojūtis (arba jutimo suvokimas) jums sako, kad kažkas egzistuoja, mąstymas pasako jums, kas tai yra, jausmas jums sako, ar jis yra malonus, ar ne, intuicija sako iš kur jis ateina ir kur eina“.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje