Skip to content

Palūšės piratai žada gero vėjo

Lina ŽVORŪNĖ

Palūšė – bene daugiausia diskusijų išprovokuojanti ir ilgiausią sąrašą legendų turinti kurortinė vietovė. Vieni ją įsimylėję ir jokiomis aplinkybėmis išsižadėti neketiną, kiti – pravažiuoja pro ją burbėdami ir nesitikėdami per daug nieko, užsimeta racionalumo ir realistiškumo skraistę. Kiekvienam savo. Tačiau pagalvojus, kokius netipiškus ir pašėlusius žmones prie savęs traukia Palūšė, negali ja nesižavėti. 

Palūšės numylėtiniai

Gal pradėkime nuo keistuolio žvejo Stanislovo Rastenio, šį mėnesį atšventusio 90-ies metų jubiliejų, pažvelkime į senuosius ir jaunuosius valtininkus ir žygių vadovus, kurie jau parašė gabalą istorijos. Prisiminkime jaunus verslius vyrus, įkūrusius Palūšės verslo centrą, pernai užsikūrusią Palūšės valtinę ir tinkama linkme Arvydo Gaidelio sukamą Palūšės bendruomenę. Būrys didžiulis, pajėgos nemenkos, bet dar, regis, kažko trūksta… Tas kažkas – nepertraukiamas judėjimas, kuriuo jau šiais metais žada pasirūpinti MB „TIPIŠKA“ ir jos vadovai Rolandas Šilinskas bei Valdas Kuprys ir jų suburta Palūšės piratų komanda.

Idėjos – priimtos

Nors vasaros sezono pradžia dar nepaskelbta dėl to nelemto karantino, jau kuris laikas Palūšėje vyksta veiksmas. Visą gegužę vyksta pertvarkos ir rekonstrukcijos bei statybos Palūšės parduotuvėje ir bare bei šalia jų, mat šie pastatai turi naujuosius „šeimininkus“, kurie, turėdami idėjų ir parako joms įgyvendinti, išsinuomojo šias patalas naujam verslui. Naujieji šeimininkai – MB „Tipiška“. 

„Nusprendėme atnešti naujų, gerų Palūšei. Pažiūrėjome, ką turi Palūšė ir ko jai trūksta. Tai to trūksta, pabandysime suteikti. Pertvarkėme parduotuvę ir pakeitėme prekių asortimentą, keičiame baro valgiaraštį ir stilių, lauke pastatėme naują kioską bei rūkyklą. Bus nuolat rūkoma ir čia pat pardavinėjama įvairi žuvis. Vykdysime ir užsakymus žuvies rūkymui. Planuojame aptvertoje aikštelėje šalia pastato įkurti erdvę vaikams, bus batutai ir kitos pramogos. Tai dar derinama. Mes ne tik lauksime klientų, bet ir patys vykdysime jų  užsakymus. Bet kokios žuvies, naminių kebabų, maisto ar gėrimų iš parduotuvės pristatysime ne tik stovyklaujantiems ar atostogaujantiems, bet ir senjorams ar namuose esantiems negalią turintiems žmonėms. Laukiame dokumentų ir jau kitą savaitę kviesime visus į Palūšės piratų „laivą“ susipažinti, apsipirkti, užkąsti ir papramogauti“, – sakė Valdas Kuprys. 

Apie sėkmę

Jei tu tikrai „kaifuoji“ nuo Palūšės, nuo naktinių šėlionių (gerąja prasme, taikių ir pozityvių), jei kvėpuoji su ja vienu ritmu – būsi priimtas. Ir tavo veiklai ar verslui bus atvertos durys. Ne žmonės renkasi Palūšę, o Palūšė renkasi žmones. Štai kur yra esminis skirtumas. Ji mėgsta sąžiningus, entuziastingus, jaunus širdimi, kūrybingus, harmonizuojančius su gamta ir šiek tiek pamišusius (laisvu laiku). Jei pasuktumėte galvą, pastebėtumėte, jog neįsitvirtina ir žlunga Palūšėje tie, kurie turi klastingų ar per daug savanaudiškų tikslų. Sausai išspausti iš savęs resursų ir sukrauti kažkam turtų Palūšė tikrai neleis. Sakysite, kad čia nieko verti lėkšti paistalai? Tebūnie. Bet faktai kalba patys už save. Ne visada laimi tik skaičiai ir šaltas, įžvalgus protas, paskui save velkantis liūdesio inkarą. Gyvenimą reikia gyventi! Ir ne bet kaip. Tad iki susitikimų Palūšėje! 

Autorės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje