Skip to content

Rajone – du nauji koronaviruso atvejai

Penktadienį ryte Ignalinoje akimirksniu pasklido žinia, kad išvakarėse, atliekant profilaktinius tyrimus, Ignalinos ligoninėje patvirtintas vienas teigiamas COVID-19 tyrimasSerga ligoninės darbuotoja, ligos forma lengva, ji net nejaučia simptomų. Asmuo izoliuotas. Ligoninės pacientų ir darbuotojų tyrimai buvo neigiami. Šeštadienį pranešta, kad serga ir darbuotojos šeimos narys. Šeima yra griežtoje saviizoliacijoje. Pakartotinai mėginiai bus daromi po 7 parų. Sąlytį su sergančiuoju turėjo keturi personalo darbuotojai ir penki pacientai – jie izoliuoti. Iš viso rajone yra stebimi 33 atvejai (29 gyventojai izoliuojasi namuose,  4 – savivaldybės numatytose patalpose.  

Penktadienį pranešta, kad ligoninėje laikinai – iki septynių dienų – sustabdytas Priėmimo skyriaus darbas. Slaugos ir terapijos skyriuose iki ketvirtadienio nebus priimami pacientai iš kitų gydymo įstaigų, be to, pacientai nebus išrašomi. Geriau besijaučiantys ligoniai perkelti į Slaugos skyrių. Vidaus ligų skyrius, kaip ir kitos ligoninės patalpos, dezinfekuotas. Jis uždarytas 14 dienų laikotarpiui, vėliau bus priimami sprendimai, atsižvelgiant į esamą situaciją. Darbas ligoninėje organizuojamas komandomis (gydytojas, 1 ar du slaugytojai, slaugytojo padėjėjas, valytoja). Vienam komandos nariui pasireiškus COVID-19 ligos simptomams, būtų keičiama visa komanda. Ligoninėje naudojamos aukščiausio lygio apsaugos priemonės. Pacientai, kuriems yra kviečiama GMP per 112, bus vežami ne į Ignalinos rajono ligoninę, bet į kitų savivaldybių ligonines. 

Iki birželio 4 d. darbuotojų patekimas į ligoninę ir išėjimas ypač sugriežtinti (matuojama temperatūra, pildomas klausimynas), jiems patariama ir ne darbo metu laikytis griežtesnių karantinų sąlygų. Informacija apie pacientų būklę ir toliau bus teikiama telefonu.  Ketvirtadienį planuojamas privalomas visų pacientų ir darbuotojų mėginių ėmimas. Toliau tęstas galimai su užsikrėtusiais kontaktavusių asmenų testavimas.

Ignalinos rajono poliklinika teikia savo paslaugas įprastu grafiku. Galimi nežymūs nuotolinių konsultacijų sutrikimai dėl gydytojų, kurių pagrindinė darbovietė yra Ignalinos rajono ligoninė. Siekiant maksimaliai apsaugoti medikus bei pacientus, sveikatos priežiūros specialistams bus draudžiama dirbti kitose darbo vietose. Sprendimai dėl paslaugų teikimo bus keičiami, atsižvelgiant į kompetentingų institucijų išvadas.

Rajono mero Justo Rasiko komentaras

„Darbuotojas yra izoliuotas atokiau nuo didesnių gyvenviečių, jo šeimos nariai izoliavosi savo bute (Vidiškėse – red.). Penktadienį duotas nurodymas Ignalinos butų ūkiui atlikti susirgusio asmens  namo laiptinės dezinfekavimą. Bus dezinfekuojamos ir kitos šio namo laiptinės, ir visų daugiabučių namų laiptinės ne tik Ignalinoje, bet ir Vidiškėse, Didžiasalyje, Dūkšte.

Penktadienį buvo sudarinėjamas sąrašas asmenų, kurie galėjo turėti kontaktų su sergančiu asmeniu, nors visi ligoninės darbuotojai buvo tiriami dėl koronoviruso. Šis ligos atvejis neįvežtinis, todėl siekiama išsiaiškinti, kur ir kaip buvo apsikrėsta. Ligoninėje dezinfekuojamos visos patalpos, kuriose lankėsi apsikrėtęs asmuo (…).

Visi, kas dirbo nuotoliniu būdu, sušvelninus karantiną grįžę į darbo vietas, vėl turėtų grįžti prie darbo iš namų. Visi renginiai, nesvarbu, kiek žmonių susirinktų, atidedami.

(…) Ikimokyklinio ugdymo veikla tęsiama, užtikrinsime maksimalų vaikų bei darbuotojų saugumą. Tokie patys reikalavimai galioja visoms rajono ugdymo, sveikatos bei savivaldybei pavaldžioms įstaigoms.

Susisiekėme su visais rajone esančiais senelių globos namais, paprašysime, kad neatsipalaiduotų, ir toliau laikytųsi visų apsaugos priemonių. Išlieka visa ankstesnė tvarka – draudžiamas lankymas, kaip ir anksčiau buvo, neleidžiama perduoti maisto, laikomasi visų saugumų reikalavimų.

Neseniai pradėjusias veikti kavines, visas parduotuves prašome atkreipti dėmesį į Ekstremalių situacijų valdymo centro vadovo Aurelijaus Verygos įsakymus bei rekomendacijas ekstremaliomis sąlygomis. Esame padidintos rizikos zonoje, šiltas oras į mūsų kurortinę vietovę iš didžiųjų miestų privilios kur kas daugiau turistų. Karantino taisyklių privaloma laikytis visur ir visada! Noriu akcentuoti, kad kritinės situacijos rajone nėra (…).“

P. S. Kas dėl jau grįžtančių į vėžes renginių stabdymo, tai, ko gero, paskubėta su šiuo sprendimu, jis perteklinis. Jei jau žmonės laisvai vaikšto į bibliotekas, muziejus, bažnyčias, tai kuo skiriasi kiti renginiai, juolab nedideli?

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje