Skip to content

Audra Palūšėje „atkasė“ butelį su laišku

MI puslapiuose jau rašėme, kad praėjusią savaitę gamtos stichijos pridarė žalos tiek gamtai, tiek žmonėms. Ignalinos seniūnas Jonas Polito sukdamasis darbų sūkuryje, mat Ignalinos seniūnijai (neminint pasemto N. Daugėliškio miestelio), o ypač Palūšei, kliuvo kone daugiausiai, vis tik rado laiko ir pasidžiaugti. 

„Jūs tik pamanykite. Pasirodo, būna ir pralinksminančių net ir tokiais momentais. Kitame Palūšės gale įsikūrusios valtinės „chebra“ rado nuotaiką praskaidrinantį „lobį“. Įsiamžinau net ir aš jį. Valtininkas Kostas Danilevičius parodė valtinei priklausančioje teritorijoje išverstą didžiulę pušį, kuri net suniokojo pavėsinę. Pasirodo, po jos šaknimis buvo kažkada užkastas butelis su laišku, išgulėjęs po žeme jau 36-erius metus“, – pasakoja J. Polito.

Savaip jaudina tokie radiniai. Laiškas parašytas 1978 m. liepos mėnesį dviejų studentų S. K. ir P. Š., išvykimo iš šių kraštų išvakarėse. Rusų kalba parašytame laiške siunčiamas noras palinkėjimas: „1) Gerkite alų „Žigulinis“, 2) Neikite į Turistinę bazę, 3) Gaudykite žuvį (sėkmės Jums), 4) Važiuokite į Vilnių. Tuo baigdami paliekame šiuos kraštus. Radusių šį butelį prašome nesunaikinti, o plikti jį ateities kartoms.“ 

Laišką su buteliu, pasak J. Polito, pasiliko K. Danilevičius, kuris dar sprendžia, kur būtų tinkamiausia vieta saugoti šį radinį. 

J. Polito nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje