Skip to content

Mūsų plaukikai pirmą kartą išbandė akvatloną ir triatloną

Ignalinos plaukikai karantino metu neapsileido ir atsakingai sportavo, trumpai pakeisdami pagrindinę savo sporto šaką į bėgiojimą ir važinėjimą dviračiu. Triatlono sporto šaką būtent ir sudaro šios trys rungtys – plaukimas, dviratis ir bėgimas. Šį savaitgalį 10 mūsų plaukikų nusprendė išbandyti savo jėgas pirmajame šių metų triatlono taurės etape Varėnoje (https://www.triatlonotaure.lt/results). Čia susirinko per 400 dalyvių, o Ignalinos vardas ne kartą skambėjo apdovanojimų ceremonijoje.

Keturi mažieji Ignalinos kultūros ir sporto centro sportininkai varžėsi akvatlono rungtyje, kurioje reikėjo 100 m plaukti ir 1 km bėgti. Čia puikiai pasisekė Kornelijai Jankovičiūtei ir Emilijai Vasiljevaitei, kurios savo amžiaus grupėse iškovojo pirmąsias vietas. Augustė Rakitinaitė akvatlone liko penkta, o Adomas Lenardas iškovojo 8 vietą.

Penki mūsų plaukikai dalyvavo ,TRI-FUN rungtyje, kurioje plaukė 200 m, dviratį mynė 10 km ir bėgo 2,5 km. Čia arčiausiai medalių savo amžiaus grupėse buvo Nojus Balkevičius (4 vieta), Rokas Ervinas Česūnas (5 vieta), Matas Šurna (5 vieta), Ditas Šidlauskas (8 vieta), Donatas Kujelis (10 vieta).

Dar ilgesnėje distancijoje jėgas išbandė praeitų metų Europos jaunimo olimpinio festivalio dalyvis Džiugas Karklelis ir jo treneris Eugenijus Rakitinas. Jiems reikėjo 750 m plaukti, dviračiu minti 20 km ir bėgti 5 km, t. y. įveikti puse Olimpinės triatlono distancijos. Absoliučioje įskaitoje mūsų treneris iškovojo trečiąją vietą, o jo auklėtinis finišavo ketvirtas, tuo tarpu savo amžiaus grupėse abu buvo pirmi.

Autoriaus nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje