Skip to content

Kas sutvarkė Didžiasalį?

Sodų bendrijos dažnai tampa tarsi buitinių, politinių ir kitokių diskusijų haidparkais (žodis kilęs iš angliško vietovardžio ir vartojamas bendrine reikšme „diskusijų vieta“). Čia kaimynai dalinasi naujienomis, aptaria įvykius, džiaugiasi, pykstasi, barasi, laido apkalbas ir pan. Dabar, kai į valdžią prasiveržė socdemai ir žmonės pasidalino į dvi dalis (už juos ir prieš juos, ko anksčiau niekada nebuvo), dažnai ginčijasi, kuri rajono valdžia – dabartinė ar ankstesnė – geresnė. Šituose ginčuose akiplėšiškesni visada būna socdemų fanai, stengdamiesi raudonuosius kuo labiau aukštinti ir girti, peikdami buvusiuosius. Dažnai tos pagyros dėl nežinojimo ar ir tyčia būna iš piršto laužtos, painiojamasi faktuose, išsigalvojama nebūtų dalykų.

Anądien poilsiauju sodų bendrijos „Turistas“ vieno sodo pavėsinėje. Girdžiu, šalimais esanti kaimynė (beje, balsuoti neinanti), kilusi iš Didžiasalio, kitai kad aiškina: „Va, matai, kai atėjo nauja valdžia, tai pakeitė blogą seniūną ir kaip gražiai Didžiasalį sutvarkė…“ Kaimynė, kuriai tai buvo sakoma, pritariamai linksėjo galva.

Su ta kaimyne ginčytis nėjau, žinau, beprasmiška. Bet paneigti melą būtina. Tad žiūrim, ką turim. Socdemai valdžioje nuo 2019 m. balandžio, o dabartinis seniūnas Antanas, senajai seniūnei išėjus į pensiją, dirba nuo 2016 m. birželio. Tad jį atvedė ne šitie, o senoji valdžia. Antra, Didžiasalio infrastruktūros gerinimo projektas, vykęs kelis metus, buvo baigtas 2018 m. vasaros pabaigoje (buvau projekto pristatymo šventėje). Taigi ir Didžiasalį išgražino ne raudonieji, o tik žalieji.

Kalbant apie darbus ir projektus, reikia atsiminti, kad bet koks didesnis projektas nuo jo rašymo pradžios iki darbų atlikimo (jei yra pinigų) trunka kelerius metus. Ką dabar daro ši valdžia, tai dar ne jų nuopelnas, projektai buvo parengti senosios valdžios. Ką sugalvos ir suprojektuos (jeigu sugebės, nes kol kas to gebėjimo ir supratimo labai skysta) esantieji, pamatysime geriausiu atveju po 2–4 metų. 

Štai šiandien spausdiname informaciją apie asfaltuojamus ir remontuojamus kelius rajone. Šios valdžios gerbėjai, neabejoju, pirmai progai pasitaikius pareikš, kad štai, kaip ši valdžia rūpinasi keliais. Tai štai, visi šie kelių projektai buvo parengti dar prieš keletą metų senosios valdžios ir jai keičiantis naujajai padėti ant stalo. Antra vertus, anksčiau Vilnius ir pinigų neskyrė tiems keliams tvarkyti (savivaldybė tam pinigų skirti negali). O šiemet „valstiečių“ Vyriausybė mestelėjo net 1,34 milijono. Kai projektai padaryti ir pinigų yra, proto atlikti darbus ir šiai valdžiai užtenka. 

2 komantarai (-ų)

  1. Tiek kiek numarinote Didžiasalį, tiek jau neišgražinsite.

  2. Ar gi tokio pobūdžio straipsniai gali atnešti ramybę gyventojams, ar sumažinti skurdą, nusivylimą ?
    Ar gi sumažės susipriešinimas ir atskirtis?


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje