Skip to content

Biblioteka „pavergė“ ir mažųjų skaitytojų širdeles

Lina ŽVORŪNĖ

Jau keletą metų Ignalinos miestą lepina Ignalinos viešoji biblioteka. Lepina gausybe įvairių veiklų, renginių, projektų, turinčių turinį, vertę ir padedančių augti, tobulėti, siekti. Bibliotekos kūrybinė grupė įtraukia ne tik suaugusius, bet smagiausiomis veiklomis pavergė ir mažųjų miesto skaitytojų širdis. Linos Staliauskienės iniciatyva liepos 7–17 d. vykusi vaikų vasaros stovykla „Būkime pažįstami“ sumušė visus reitingus. 

Ignalinos viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje įgyvendinant projektą „Būkime pažįstami“ vykusioje vaikų dienos stovykloje pirmą dieną pristatyta stovyklos programa, smagiai žaisti susipažinimo žaidimai, sugalvotos ir net parašu patvirtintos stovyklos taisyklės. 

Stovyklautojai kūrė savo portretus, skirtus žaidimui „Laiškas draugui“. O įdomiausia pirmosios dienos dalis – pažintis su komiksų kūrėja, dailininke Greta Alice, papasakojusia vaikams apie komiksų atsiradimą, jų kūrimo procesą ir galimybes.

Dailininkė išdalinusi dailias knygeles, pakvietė visus kurti komiksus. Vaikai iš spalvotų kibiriukų turėjo ištraukti komiksų herojus, jų veiksmus ir pagal tai sukurti istorijas.

Meniniai eksperimentai kūrybinėje komiksų laboratorijoje su dailininke Greta vaikams paliko stiprių įspūdžių. Greta Alice aplankė ignaliniečius vykdydama projekto „Lobiai be burtų Aukštaitijai su Molinuke“ veiklas, kurį remia Lietuvos kultūros taryba.

Bėgte prabėgo pirmoji stovyklos diena. Tačiau jau kitą dieną kelionė į Anykščius. Vaikai lankėsi Anykščių L. S. Didžiulių viešojoje bibliotekoje bei dalyvavo pažintinėj edukacijoje „Tradiciniai aukštaičių kaimo amatai ir žaidimai“ Arklio muziejuje.

Trečiąją dieną vyko rytinė minutėlė sau ir draugams su „Mylimukų“ mankštele ir dienos draugo paieškomis. O po jų visi išvyko į Utenos tradicinių amatų centrą „Svirnas“, kuriame dar niekad ir niekur nebandyta edukacija „Mediniai žaislai“. Patys vaikai pasigamino pasirinktų medinių žaislų ir juos pasigaminę parsivežė į namus.

Kitomis dienomis vaikai viešėjo Ignalinos krašto muziejuje, dalyvavo smagiose bibliotekos veiklose.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje