Skip to content

Registruotas „šlapiausias“ ir du golfo rekordai

Vytautas NAVAITIS (Agentūra „Factum“)

Rekordus fiksuojanti agentūra registravo tris naujus rekordus. 

UAB „Arimex“ užsiimanti riešutų bei džiovintų vaisių importu, eksportu bei prekyba, surengė pirmąjį atvirą „Arimex“ golfo turnyrą 2020. Šiame turnyre ir pirmą kartą Lietuvos golfo istorijoje registruoti neprofesionalių žaidėjų rekordai. Daugiausiai kartų iš 1 m atstumo 24 kartus paeiliui pataikė vilnietis Vadimas Kalinčevas, o iš 2 m atstumo daugiausiai 4 kartus pataikė taip pat vilnietis Tomas Raščiukas. Jie tapo pirmaisiais neprofesionaliais golfo rekordininkais. Kiti „Arimex golfo turnyre 2020“, įvykusiame Europos centro golfo klubo aikštyne (Vilniaus r.) dalyviai varžėsi nauju „virvutės“ formatu atitinkančiu JAV golfo asociacijos (USGA) oficialias taisykles.

Trečiasis rekordas buvo „šlapiausias“ rekordas, registruotas agentūros „Factum“ atstovų. Tai nutiko Lūšių ežere, jau dešimtąjį kartą pasipuošusiame tradicinėmis Palūšės regatos burėmis. Kartu vyko savadarbių plaukimo priemonių varžybos. Jose rungėsi iš įvairiaspalvių pripučiamų pūslių padaryta valtis, kanoja su Lietuvos kontūro bure ir įvairios kitos. Išskirtinė plaukimo priemonė buvo dviejų korpusų laivas su primenančia džinsuotu apdaru apvilktos karvės skulptūra. Ją sukūrė Pauliaus Čiūdaro iš Džiaugsminės k. (Vidiškių sen.). Pasiekti ir išmatuoti tokią skulptūrą ant vandens buvo įmanoma tik brendant Lūšių ežeru. Stebint šventės dalyviams, 2,13 m ilgio, 2,04 m aukščio, 93 cm pločio išmatuota skulptūra pripažinta didžiausia skulptūra ant vandens.

Nuo redakcijos: P. Čiūdaras šiam rekordui rengėsi jau ne vieneri metai, jis skirtas Meironims, kur jo „džinsuota karvė“, ir įsitaisė ant vandens. Ši skulptūra dalyvaus ir šiųmečiame „Visagini country“ festivalyje.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje