Skip to content

Kaip išrinkti patogius batukus vaikui?

MI informacija

Na turbūt nėra žmogaus, kuris negalėtų apsiavęs batais pasakyti ar jie jam/jai yra patogūs. Tačiau į kito žmogaus kūną ir mintis neįlysite, todėl kada kalba eina apie vaikų batus, reikia turėti tam tikrų žinių, kaip išgauti iš vaiko reikiamą informaciją bei parinkti geriausius batukus. Labai daug kas priklauso nuo jų amžiaus, todėl tėvai tikrai turėtų būti apsiginklavę informacija apie tai, kas tiks jų vaikams. O kas gi tiks? Pabandykime išsiaiškinti!

Dar nevaikštančiam

Norite, nustebinsime netikėtu faktu? Batai yra skirti vaikščiojimui tai nevaikštančiam vaikučiui batų tikrai nereikia. Nustebote, tiesa? O, jeigu rimtai tai geriau pasirūpinkite tinkama pėdų apsauga. Reikia turėti pakankamai šiltų kojinių arba nevaikščiojimui skirtų, būtent mažyliams gaminamų batukų, kurie neapspaudžia kojytės. Jie apsaugo koją ir yra panašūs į avalynę, bet toks batukas labiau primena pėdos formos kojinę ar kažką panašaus. Namuose, jeigu grindys švarios ir saugios bei šiltos, vaikas gali judėti ir basomis.

Mažyliams (nuo 9 mėnesių iki 3 metų)

Tokio amžiaus mažyliai jau bando ir pradeda vaikščioti, bėgioti ir aktyviai leisti laiką. Todėl jiems ir joms reikia tinkamų batukų. Patiems mažiausiems reikia tokių batukų, kurie būtų pagaminti iš natūralių medžiagų ir leistų pėdai kvėpuoti, mat kojos prakaituoja tikrai nemažai.

Jeigu galima rinktis batelių tipą – pirmenybę teikite tiems, kurie turi šiek tiek aukštesnį auliuką. Taip geriau apsaugomos pėdutės ir čiurnos. Padas turėtų būti lygus, o batelis neturėtų sverti daug, kadangi tokio amžiaus vaikai vaikščiojimui naudoja kone visą savo energiją. Labai svarbu jau bandyti gauti iš vaiko grįžtamąjį ryšį – paklausti ar batukai patogūs, ar nespaudžia ir panašiai.

Ikimokyklinukams (3 – 6 metų amžiaus)

Ikimokyklinio amžiaus, šiek tiek paaugusiems, vaikučiams jau galima pirkti kiek daugiau tipų batelių. Vertybės čia vėl gi yra tos pačios, kaip su mažylių amžiaus grupe, bet dabar avalynė vaikams pradeda tapti nebe tik tėvų galvos skausmu, bet ir šiokiu tokiu atžalos pasirinkimu. Patariame per daug neišlaidauti.

Mokyklinio amžiaus (6 metų amžiaus ir vyresni)

Tuo metu prasideda rūpestis dėl stiliaus ir išvaizdos. Tačiau tuo pačiu metu padidėja ir pasirinkimo galimybės. Tokio amžiaus vaikai jau gali pradėti lankyti būrelius, todėl jiems  galima parinkti sportbačius, basutes, kelioninius batus ir panašiai. Visgi vaikai savo daiktų per daug nesaugo ir „dėka“ žaidimų lauke tėvams tikrai neverta pirkti labai brangių batų. Pirkite atitinkamai įkainotus, patogius ir kvėpuojančius batus su šiokiu tokiu rezervu išaugimui.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje