Skip to content

Kiekvienam valdininkui – po asfaltuotą gatvę!

MI informacija

Praėjusiame rajono savivaldybės tarybos posėdyje priimtas iš pirmo žvilgsnio visai nekaltas ir tarsi jokio įtarimo nekeliantis sprendimas „Dėl pavadinimo gatvei suteikimo“. Rajono taryba nusprendė suteikti vienai būsimai Ignalinos miesto gatvei Žuvėdrų akligatvio pavadinimą. Jei kas bandys surasti, kur ta būsima gatvė, be pagalbos vargu ar pavyks. Dabar tai tik kuklus miško keliukas, atskylantis nuo Aukštaičių g. taip vadinamame Turistų kvartale ir neriantis į mišką.

Kur čia šuo pakastas? Ogi tame, kad pagal dabartinę situaciją asfaltuotą gatvę norima tiesti prie… vienintelio dabar esančio namo, kuriame gyvena vienos žinomos savivaldybės tarnautojos šeima. Toliau už jos namų, link Palaukinio ežero, yra nupirkti dar keli žemės sklypai, todėl meras bandė aiškinti, kad esą gal kada nors ir tuose sklypuose vyks statybos ir gatvės reikės, be to, tai nereiškia, kad ta gatvė dabar jau ir bus tiesiama. Tiesiog, kad kada nors atlikti darbus, reikia gatvei pavadinimo. Tačiau yra viena nerašyta ir beveik visada pasitvirtinanti taisyklė – jei valdžia neigia, kad ką nors tuo ar kitu klausimu darys ar nedarys, vadinasi bus priešingai nei sako, kad ir ką beaiškintų.

Yra dar viena įdomi detalė. Link tos valdininkės sodybos iš Aukštaičių g. yra tris kartus trumpesnis kelias (apie 40 m ilgio), gerai įvažinėto žvyrkelio atkarpa ir jį išasfaltuoti būtų kelis kartus pigiau. Tačiau dėl jo nesutariama su kaimynais, todėl galimai pasirenkama triskart ilgesnis, jokio kieto pagrindo neturintis keliukas, kurio pavertimas asfaltuota gatve galimai kainuotų nuo 150 tūkst. eurų. Negi mieste ir kaime su keliais ir gatvėmis viskas gražu ir tvarkinga ir šių pinigų nėra kur panaudoti svarbesniems darbams? Jų jau ne pirmi metai laukia duobėta gatvė Šilumos tinklų kiemu link ligoninės, taip pat nesutvarkyta pagrindinė gatvė Palūšėje. Dabar savivaldybė pinigų turi ir gali padaryti daug darbų, bet gal prilaiko naujam laikraščiui, kuris turi pasirodyti šiandien, gal dar kam nors? 

Premjerą S. Skvernelį konservatoriai ir socdemai ilgai „kalė prie kryžiaus“ dėl pro jo namus išasfaltuotos gatvės, nors ji tarnauja ir šimtams kitų žmonių. O čia rezgama mintis gatvę nutiesti vienai valdininkei. Socdemai planuoja, o konservatoriai tyli ir pritaria. Tokia rajono reali kasdienybė.

Opozicija už šį sprendimą nebalsavo.

J. Baltakio nuotr.

1 komentaras

  1. Galit džiaugtis – VALSTIEČIAI NESUTEIKIA GATVĖMS PAVADINIMŲ, nes jos gali būti išasfaltuotos!!


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje