Skip to content

Rugsėjo misija gyva

Didžiausiu iššūkiu tampa viruso plitimo suvaldymas, nors saugumo užtikrinimui turime daug ir įvairių rekomendacijų, situacija keičiasi labai greitai. 

5–8 klasių mokiniai mokosi atskirai, mokytojai vaikščios pas juos į kabinetus. Stengdamiesi mažinti kontaktų skaičių tiek mokiniams, tiek pedagogams, pamokų tvarkaraštyje grupuojame po dvi pamokas – dvi lietuvių k., dvi matematikos ir t. t.

Pradinėse klasėse laikysimės įprasto tvarkaraščio. Į valgyklą jau sudėlioti srautai. Pietaujame nuo 9.30 val. iki 12.30 val. Stengsimės, kad į valgyklą tuo pačiu metu patektų mokiniai iš tos pačios mokymosi erdvės. Pradinukams numatyti dienos pietūs. Ši savaitė tik įžanginė, pokyčių bus. Saugumo rekomendacijų kitimas priklausys nuo epidemiologinės situacijos. 

Atsiradus COVID 19 susirgimams, galima vienos klasės izoliacija, mokantis toliau nuotoliniu būdu, bet galimas ir visos progimnazijos mokymosi procesas nuotoliniu būdu… Šito nenorime, nors praeitais mokslo metais susitvarkėme gerai. Mokytojai ir mokiniai nori kontakto, kada gyvai matai akis, veidus, jauti nuotaikas. Todėl tikėsimės geriausio varianto, o laikas ir situacija ateityje parodys“, – viltingai pasakoja direktorė, o laikas jau trumpina mūsų dialogą, nes prie progimnazijos renkasi vyresnių klasių moksleivių srautai… Vėl sveikinimai, sugumo reikalavimų priminimai, skubėjimas.

Neįprasto Rugsėjo susitikimų akimirkos palengva virsta darbu – ugdyti ir palydėti į gyvenimą Žmones, iš vos pastebimų talento užuomazgų formuoti asmenybes, dalintis savo trapumu ir išlikti nepalenkiamais tiesoje. Tai – į Rugsėjį einančių pedagogų misija, šventas darbas, įvertinamas ne padėkomis ar medaliais, o patikrinamas paties gyvenimo. Mokytojus, išmokiusius mus stiprybės meno, vertybių sampratos, gebėjimo dovanoti šviesą aplinkiniams, savo širdyje nešamės per metus. Jų rodytais pavyzdžiais daliname žmogiškumo jėgą įvairiose gyvenimo situacijose.

Mokytojai, išlikite tvirti savo pasirinkimo kelyje, kad einančios būsimos kartos sektų Jūsų pavyzdžiu.

Išlaikant tradiciją, buvo apdovanoti 10 šauniausių kudabiečių. Tai aktyviausi mokiniai per praėjusius mokslo metus, pasiekę geriausių mokymosi rezultatų, laimėję olimpiadas ir konkursus. 

Nuotraukos J. Baltakio ir progimnazijos

10 šauniausių kudabiečių

Milda VAITKEVIČIŪTĖ, 3 a kl.
Nojus ŠIMKUS, 3 a kl.
Kostas KUTRA, 5 a kl.
Gabrielė ZABULYTĖ, 5 a kl.
Nojus CICĖNAS, 5 a kl.
Gintautė ŠRIUBĖNAITĖ, 5 c kl.
Emilija VASILJEVAITĖ, 5 c kl.
Paulius KOLOSOVAS, 7 b kl.
Dovydas VAITKEVIČIUS, 8 b kl.
Andrius GASIUKEVIČIUS, 8 c kl.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje