Skip to content

Pasieniečių šuo surado miške pasiklydusį žmogų

VSAT inf.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės kinologą, kuris tuo metu buvo ne tarnyboje, pagalbos kreipėsi sunerimusi pažįstama Pabradės gyventoja. Ji pasieniečiui pranešė, kad apie 18 val. į mišką grybauti išėjo ir negrįžo jos giminaitis.

Pasienietis kinologas į prašymą sureagavo tuoj pat. Apie įvykį jis pranešė savo užkardos budėtojui ir į pagalbą pasitelkė dar vieną kolegą kinologą. Su tarnybiniais belgų aviganiais septynerių metų Gizu ir ketverių metų Midi jiedu iškart nuvyko į apytikslę įvykio vietą. Išsiaiškinę kryptį, kuria galėjo nueiti grybautojas, VSAT kinologai su šunimis leidosi į paieškas miške, besidriekiančiame link Gaspariškių kaimo Švenčionių r.

Paiešką sunkino tvyranti tamsa. Su šeimininkais „iššukavę“ kairiąją miško pusę, pasiklydusio žmogaus pėdsakų Gizas ir Midi neaptiko. Pratęsus paiešką kitoje miško pusėje ir ten praėjus maždaug 3 km, Gizas aptiko pėdsakus. Tarnybinis šuo kinologą nuvedė prie krūmais apaugusios pelkėtos vietos. Ten Gizas lojimu pranešė suradęs žmogų.

Tuomet ir kinologai pamatė prie medžio stovintį pasiklydusį vyrą. Buvo 30 min. po vidurnakčio, o visa paieška truko apie 2 valandas. Surastą nelaimėlį iš miško gilumos pasieniečiai išvedė į kelią ir perdavė jo giminaičiams. Medikų pagalbos žmogui neprireikė.

Pasieniečiai su savo tarnybiniais šunimis šalies pasienio rajonuose, be tiesioginių pareigų vykdymo, dažnai kviečiami pagalbon ir sėkmingai darbuojasi gelbėdami į nelaimę pakliuvusius žmones ar surandant bei persekiojant nusikaltėlius. Keturkojai VSAT pareigūnų pagalbininkai yra išgelbėję ne vieną dingusįjį, dažnai tai būna garbaus amžiaus žmonės, asmenys su negalia, yra pasitaikę ir vaikų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje