Skip to content

Kaip prarandami pinigai gatvėms tvarkyti

Praėjusį ketvirtadienį nuotoliniu būdų vyko rajono savivaldybės tarybos posėdis. Jame priimta 19 sprendimų. Keletas įdomesnių.

Seniai buvo reikšti skundai dėl duobėtos Ligoninės gatvės dalies nuo Šilumos tinklų iki ligoninės. Norint šią gatvės atkarpą sutvarkyti, reikėjo jai suteikti gatvės statusą, nes buvo tik Šilumos tinklų kiemas. Buvusi savivaldybės valdžia tai padarė ir pradėjo rengti šios gatvės atkarpos rekonstrukcijos dokumentus, buvo skirti ir pinigai. Po rinkimų atėjusiai dabartinei valdžiai reikėjo projektą baigti ir jį įgyvendinti. Tačiau jis laiku nebuvo pateiktas ir iš įgyvendinamų projektų sąrašo išbrauktas, prarasta apie 150 tūkst. eurų, kuriuos pasidalino kitos apskrities savivaldybės. Meras teisinosi, kad laiku įgyvendinti projektą sutrukdė ilgi derinimai su privataus sklypo savininkais (UAB „Ignalinos sveikatos centru“) ir užtrukęs projekto ekspertų techninis įvertinimas, apgailestavo dėl nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių ir užsitęsusių parengiamųjų darbų, kurių nespėta laiku atlikti.

O štai dar vienas projektas (vertė apie 200 tūkst.) dėl gatvės rekonstrukcijos Palūšėje, kurio projektą jau buvo parengusi senoji valdžia, jam skirti ir pinigai, tačiau dabartinė valdžia per 1,5 metų taip ir nesugebėjo pradėti darbų. Nebus šiemet galimai įgyvendinta ir dar keletas smulkių saugaus eismo gerinimo projektų. Opozicijos skaičiavimais, šiemet dėl to iš viso bus prarasta apie 500 tūkst. eurų. Beje, istorija kartojasi. Pernai dėl panašių priežasčių buvp prarasta 519 tūkst. eurų Kelių fondo pinigų.

Žlugo ir projektas „Dviračių ir pėsčiųjų takų plėtra Ignalinos miesto esamame take nuo Mokyklos g. į Strigailiškio kaimą“. Paaiškinta, kad „projekto paraiškos vertinimo metu nebuvo pritarta dviračių tako tiesimui nuo Mokyklos g. į Strigailiškio kaimą dėl atkarpoje planuotos tako vietos per privatų žemės sklypą. Siekiant nusavinti sklypo dalį, reikia atlikti daug sudėtingų procedūrų. Dėl to labai užsitęstų projekto įgyvendinimo laikas“. Vietoje šio projekto nutarta skubiai vykdyti kitą – „Dviračių ir pėsčiųjų tako įrengimas Ignalinos mieste sodininkų bendriją sujungiant su esamu dviračių ir pėsčiųjų taku“. Taką planuojama įrengti nuo sodininkų bendrijos „Ąžuolas“ iki esamo dviračių ir pėsčiųjų tako, taip pat take būtų pastatytas tiltelis, nukastas šlaitas, įrengta  apsauginė tvorelė šalia šlaito link ežero. Suplanuota iškirsti apie 10 medžių ir įrengti poilsio aikšteles žmonėms su negalia. Opozicijos nuomone, ties „Ąžuolo“ sodų bendrija užtektų per Švenčionių gatvę įrengti pėsčiųjų perėją. Būtų išspęsta saugaus eismo problema šioje vietoje ir tai kainuotų kelis kartus pigiau, nei planuojamas takas.

Dar rugpjūčio rajono tarybos posėdyje opozicija prašė merą pateikti informaciją, kaip yra naudojami (panaudoti) Kelių fondo pinigai, nes jau tuomet buvo aišku, kad klostosi tokia situacija, kokia dabar ir paaiškėjo. Pažadėta, tačiau informacija nebuvo pateikta nei prieš mėnesį, nei dabar. Esą reikia skaičiuoti, žiūrėti, surasti. Tad ką apie mokesčių mokėtojų pinigų naudojimą gali žinoti eilinis rajono pilietis, jei informacijos negauna net rajono tarybos nariai.

1 komentaras

  1. VALSTIEČIAI: gatvei pavadinimo NESUTEIKIAM, nes gali išasfaltuot, dviračių tako NEDAROM, nes užteks pėsčiųjų perėjos – DĖL KO ČIA STENGIATĖS, pinigai TAI NE RAJONO BIUDŽETO, o KPP lėšos??? (O mūsų biudžetas kaip buvo, taip greičiausiai ir bus TUŠČIAS).


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje