Skip to content

Kaip prarandami pinigai gatvėms tvarkyti

Karščiavimo klinika Ignalinoje

Nuspręsta Ignalinos rajono ligoninėje steigti įstaigą, teikiančią ambulatorines asmens sveikatos priežiūros paslaugas viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų turintiems pacientams. Kitaip – karščiavimo kliniką. Ligoninės direktorei Astai Batūrienei pavesta ją organizuoti – parengti patalpas karščiuojantiems pacientams.

A. Batūrienė sakė, kad klinika bus įrengta atskirame ligoninės korpuse su atskiru įėjimu. Šiuo metu vyksta remonto darbai. Čia bus atliekami tik tyrimai, karščiuojantys nebus guldomi, o patikrinus siunčiami į namus saviizoliacijai. Dirbs gydytojas ir slaugytoja, klinikos veiklą finansuos Sveikatos apsaugos ministerija.

Merui priminta, kad tokia klinika jau yra Visagine, prie kurios veiklos rajono tarybos sprendimu prisijungėme anksčiau. Kam reikia karščiavimo klinikos Ignalinoje? Pasak mero, atsiranda daugiau sergančių, artėja gripo sezonas, o su Visaginu daugeliui rajono gyventojų yra sudėtinga susisiekti. Visagino karščiavimo klinika iki šiol pasinaudojo tik 13 rajono gyventojų. Todėl šias paslaugas  geriau teikti vietoje. O savivaldybės susitarimas su Visaginu galios toliau, čia bus atsarginis variantas, jei iškiltų problemų. 

Mokinių rokiruotės

Pakeistas bendrojo ugdymo mokyklų ir jų skyrių mokinių skaičius klasėse. Leidžiamas minimalus mokinių skaičius klasėje pradinio ir pagrindinio ugdymo švietimo įstaigose – 8, vidurinio ugdymo – 12. Mažesnis negu nustatyta mokinių skaičius yra Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos III klasėje (10 mokinių), todėl finansavimas iš valstybės dotacijos nebus skiriamas,  ir Naujojo Daugėliškio skyriaus 5 klasėje (6 mokiniai) – bus skirtas tik 50 proc. finansavimo lėšų. Kaip minėjo Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Gražina Mackonienė, pagal atliktus paskaičiavimus gimnazija turėtų išsiversti iš gaunamų lėšų. Jei lėšų pritrūks, jos bus skirtos iš savivaldybės biudžeto.

Posėdžio metu apie tai nebuvo kalbama, tačiau rokiruotės prireikė galimai ir todėl, kad, kaip buvo nuogąstauta pavasarį, rudenį dalis Dūkšto ir N. Daugėliškio mokyklų mokinių „nutekės“ į Visaginą. Kas paneigs galimybę, kad taip ir neatsitiko, todėl kai kuriose klasėse mokinių ir pritrūko.

Rengiant rašinį naudota www.ignalina.lt informacija

Autoriaus nuotr.

1 komentaras

  1. VALSTIEČIAI: gatvei pavadinimo NESUTEIKIAM, nes gali išasfaltuot, dviračių tako NEDAROM, nes užteks pėsčiųjų perėjos – DĖL KO ČIA STENGIATĖS, pinigai TAI NE RAJONO BIUDŽETO, o KPP lėšos??? (O mūsų biudžetas kaip buvo, taip greičiausiai ir bus TUŠČIAS).


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje