Skip to content

10 paprastų, bet naudingų buto interjero kūrimo taisyklių

MI informacija

Susikurti savo svajonių namų interjerą nėra taip sudėtinga kaip kad gali atrodyti. Žinoma, jeigu tik leidžia galimybės – visada geriau samdyti specialistą, kadangi jis tikrai įgyvendinti skoningą erdvę, galiausiai, ji bus harmoninga ir ergonomiška.

Visgi, nusprendus interjerą kurti patiems – su pavyzdžiais galite susipažinti čia: https://www.cledemaison.lt/lt/buto-interjero-dizainas. O mes pateiksime 10 patarimų, kurie darbus padarys dar greitesniais ir paprastesniais.

  1. Per daug baldų – nėra gerai. Atrodo, kad ši taisyklė yra žinoma visiems, tačiau kuomet stengiamasi, kad namuose būtų visi svarbiausi baldai – išeinama už krašto. Kaip to išvengti? Planuoti. Šiuo metu galima atsisiųsti nemokamas programėles, kurios skirtos paprastesniam baldų išdėstymui.
  2. Daugiau dėmesio reikia skirti ir paveikslams bei nuotraukoms, kurie puoš sienas. Blogiausia, kai jų labai daug ir jie tarpusavyje nedera. O derėti turi ne tik rėmeliai, tačiau ir juose matomas vaizdas.
  3. Ar kilimas turi būti derinamas prie baldų? Būtinai! Tačiau derindami nepamirškite, kad per daug suderintos spalvos atrodys taip pat neskoningai kaip ir kardinaliai skirtingos. Kilimas gali būti pats svarbiausias kambario akcentas, tačiau jis turi derėti prie kitų patalpoje esančių daiktų.
  4. Kai kurie renkasi stilių tam, kad būtų kur kas paprasčiau kurti namų aplinką. Tačiau ir nusprendus, kad dominuos modernus arba klasikinis stilius – neturėtume labai griežtai laikytis taisyklių. Ką tai reiškia? Kad nereikia griežtai naudotis tik tais patarimais, kurie išsakomi. Eksperimentai taip pat vertintini.
  5. Formuojant interjerą reikia kuo daugiau dėmesio skirti apšvietimui. Namuose turi būti ne tik bendrinis, tačiau ir zoninis.
  6. Žinoma, reikalingas kambario ašies nustatymas. Pagal jį, dažniausiai ratu, komponuojami baldai.
  7. Derindami gėles taip pat nepamirškite, kad jos tarpusavyje turi tikti ne tik savo spalvomis, tačiau ir augimo tempais. Vienoms reikia daugiau šviesos, kitoms – mažiau.
  8. Vienoje patalpoje dažniausiai pasirenkama viena konkreti spalva ir aplinkoje derinami jos atspalviai. Svarbiausia „nemaišyti“ kelių skirtingų spalvų.
  9. Meno kūriniai – gražu, tačiau tikrai tinka ne visada. Vertinkite juos kritiškai, kadangi nuo skonio iki kičo yra maža riba.
  10. Galiausiai, elkitės drąsiai ir kūrybiškai, kadangi tai Jums gali padėti sukurti neįprastą buto interjerą.

Kuo daugiau meilės – tuo namai labai kvepės „namais“…

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje